Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 22. 12:46, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Új rendőrfőkapitány Győr-Moson-Sopronban

Új rendőrfőkapitány Győr-Moson-Sopronban

sizmadia Gábor dandártábornokot, Komárom-Esztergom megye jelenlegi főkapitányát javasolta a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség élére az országos főkapitány - hangzott el a megyei közgyűlés pénteki ülésén.

Papp Károly vezérőrnagy a tanácskozáson jelezte: az általa javasolt vezető - aki április elsejével léphet hivatalába - kiegyensúlyozott szakmai tevékenységet nyújtott 36 esztendei szolgálata során, amelyet a határőrségnél, Győrben kezdett, majd a Veszprém, később pedig a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, vezető beosztásokban folytatott.

Az országos rendőrfőkapitány megjegyezte: Csizmadia Gábor 2010-ben, előző kinevezésének átvételekor rendőri szempontból sokkal rosszabb állapotban lévő megyében kezdte meg szolgálatát, de ott "jelesre vizsgázott".A leendő megyei főkapitány az ülésen arról beszélt, minden szervezet működésén lehet egy picit finomítani, hogy a polgárok még nagyobb biztonságban érezhessék magukat.

Az előző főkapitányt, Takács Tibor ezredest 2010 novemberében nevezte ki az országos rendőrfőkapitány. Ő szintén szomszéd megyéből, Vasból érkezett a posztra, azt megelőzően ott rendészeti igazgatóként dolgozott. Karrierjét tavaly szeptembertől az Országos Rendőr-főkapitányságon bűnügyi főkapitány-helyettesként folytatja, a megyei szervezetet azóta Bánhalmi Zsolt ezredes irányítja megbízott főkapitányként.

Ő a megyei közgyűlés ülésén tartott beszámolójában pénteken egyebek mellett arról beszélt: a statisztikai mutatók alapján Győr-Moson-Sopron volt tavaly az ország harmadik legbiztonságosabb megyéje. Ezt annak ellenére sikerült elérniük, hogy a bűncselekmények mintegy harmadát nehezen elfogható utazó bűnözők követik el, a megyén pedig - elsősorban az M1-es autópálya miatt - évi 15 millió ember, 4,5 millió jármű halad át.

Fotó: veol.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.