Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 18. 07:40, szerda | Helyi

Újabb büntetőfékező sofőr ellen elemeltek vádat

Újabb büntetőfékező sofőr ellen elemeltek vádat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves német férfi ellen, aki az M1-es autópályán büntetőfékezett.

A vádirat szerint a 47 éves német férfi 2021 áprilisában közlekedett járművével az M1-es autópályán Budapest irányába. Közlekedése közben utolérte egy gépkocsit, melyben a egy férfi, felesége és két kisgyermekük utazott.

A férfi a sebességhatárokat betartva épp egy kamiont előzött, mikor a másik autós utolérte. A vádlott nehezményezte, hogy lassítani kell az előző miatt ezért nagyon közel ment hozzá és folyamatosan villogtatott neki. Mikor a sértett befejezte a kamion előzését, és visszatért a külső sávba a terhelt szintén besorolt a külső sávba, és indokolatlanul fékezett a sértett előtt. A sértett fékezéssel és ellenkormányzással próbálta elkerülni az ütközést, de nem járt sikerrel, járműve elejével nekiütközött a vádlott autójának, aki ezután elhajtott a helyszínről.

A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban anyagi kár keletkezett.

A terheltet az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig tartó szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.