Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 30. 10:35, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Újabb térfigyelő kamerákat helyeztek el Győrben

Újabb térfigyelő kamerákat helyeztek el Győrben

Újabb közterületi térfigyelő kamerák kerültek ki városunkba, melyről Radnóti Ákos alpolgármester számolt be. Jelenleg városunkban 75 helyszínen 102 db kamera figyeli a közterületet, amelyből 64 db forgatható és 38 fix.

Az idei évben kamera került kihelyezésre az I. számú adyvárosi tározótóhoz, az új várjátszótér mellé, a ménfőcsanaki Hármashatár útra, a Magyar utca és a Szent Imre út kereszteződéséhez, az 1. számú főút és a Kardán út kereszteződésében lévő körforgalomhoz és a Szabolcska Mihály utca-Körkemence utca-Szigethy Attila út kereszteződésbe.

A kamerák kihelyezésén kívül bővítésre került a szerver, illetve a mikrohullámú gerinchálózat. A győri önkormányzat ebben az évben nettó 7 872 e Forintot költött a rendszer bővítésére.

Radnóti Ákos hozzátette, hogy a városunkban üzemelő kamerarendszer jelentős segítséget nyújt a rendőrségnek a közbiztonság fenntartásában és növelésében, a balesetek megelőzésének fokozásában, a bűnesetek számának csökkentésében, a helyi kiemelt rendezvények biztonságos lebonyolításában és a közlekedési szabálysértések visszaszorításában. A kamerával ellátott területeken nagyobb a felderített bűncselekmények száma, mint a kamerával el nem látott területeken, erről rendszeres visszajelzést kapnak a rendőrségtől. Az alpolgármester hozzátette, hogy egyeztetettek a városi rendőrkapitánnyal az ügyben, hogy még hatékonyabb legyen a köztéri kamerák képeinek megfigyelése, s ezáltal még több esetben tudjanak a rendőrök beavatkozni szükség esetén, s előrelépés várható az ügyben, így a közbiztonság tovább fog javulni városunkban.

A forgatható kamerák alkalmasak arra, hogy optimális, a bizonyítási eljárásban is felhasználható képeket továbbítsanak a kapitányság ügyeletén elhelyezett fogadó, felügyelő, feldolgozó, archiváló és vezérlő számítógép rendszerbe.

A fix kamerák a város közlekedési csomópontjaiban kerültek telepítésre az ott elhaladó gépjármű forgalom ellenőrzésére, opcióként rendszámfelismerő rendszerrel kombinálva.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a közterületi kamerarendszer kiépítésére évről-évre jelentős összeget fordít, eddig összesen 124.629 ezer Forintot. A költségvetés pénzügyi terheinek optimalizálása érdekében 2014. évben az önkormányzat 7 600 e Forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyert a 28/2014. (IV.1.) BM rendeletben meghatározottak szerint.

Az önkormányzat a rendszer kiépítésén túl jelentős figyelmet fordít a rendszer üzemeltetésére, amely keretében folyamatosan karbantartja a kamerákat, az átjátszókat és a rögzítő szervereket, cseréli az elhasználódott kamerákat.

Radnóti Ákos jelezte, hogy a rendszer folyamatos bővítésével és karbantartásával biztosítható városunkban a közbiztonságunk fenntartása és növelése, s szeretnék, ha jövőre is hasonló ütemben bővüljön a telepítendő kamerák száma.

Címkék: győr, kamera, térfigyelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.