Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

Mindezt aztért, mert a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint a magyar benzin- és gázolajárak 3-5 százalékkal meghaladják a régiós átlagot. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a napokban tett nyilatkozatában utalt rá, hogy a kormány asztalán számos lehetőség van a helyzet kezelésére, beleértve az árrés csökkentését is.

Tavaly szeptemberben Nagy Márton és a Mol képviselői megállapodtak abban, hogy a kereskedők legalább a régiós középmezőny szintjére csökkentik az üzemanyagárakat. Azonban az utóbbi időben az árak jelentősen elmozdultak ettől a szinttől, ami újra felvetette a kormány beavatkozásának szükségességét. – írja a Világgazdaság.

A kormány eddig a KSH adataira támaszkodva döntött arról, hogy belenyúl-e az üzemanyagpiac működésébe. Az új adatok most azt mutatják, hogy a magyar árak valóban magasabbak, ami igazolhatja a kormány aggodalmait. Nagy Márton azonban hangsúlyozta, hogy a kormány több beavatkozási lehetőséget is fontolóra vehet, beleértve az árrés csökkentését, és nem zárta ki az árstop újbóli bevezetésének lehetőségét sem.

A döntés várhatóan szerdán születik meg, és sokak számára meghatározó lesz, hogy a kormány milyen irányba mozdul el az üzemanyagárak stabilizálása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 09:14, kedd | Helyi

Visszajutott az élvonalba az ETO!

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 28. 08:12, kedd | Helyi

Több vonalon is változik a közlekedési rend vármegyénkben

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr-Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

2024. Május 28. 07:15, kedd | Helyi

Az ikrényiek nyomásingadozásra, víz elszíneződésre számíthatnak

A Pannon-Víz Ikrény fő vízellátó rendszerének központi szerelvényaknájában motoros pillangó szelep cserét végez 2024.05.28-án (kedden) 8:00 és 12:00 óra között.

2024. Május 27. 14:13, hétfő | Helyi

Állva tapsolta a győri közönség A Riviéra vadorzóit

Premiert ünnepelt hétvégén a győri színház.