Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 17. 08:50, péntek | Helyi

Üvegpályát építenek a Széchenyi térre

Üvegpályát építenek a Széchenyi térre

Izgalmas mérkőzéseket és rengeteg kísérőprogramot ígér az Éltex 31. Országos Egyéni Squash Bajnokság, fallabda országos bajnokságot, amelynek leglátványosabb mérkőzéseit a Széchenyi téren felállított üvegpályán rendezik

Ismét egy újabb sportág, amelyben országos szintű versenynek ad otthont városunk május 30. és június 2. között. Bár a legtöbb mérkőzést a Teniszcentrum pályáin játsszák, a legfontosabb meccsek a Széchenyi téren felállított üvegpályán zajlanak majd esténként. Ezek a mérkőzések tehát nem csak izgalmasnak, de nagyon látványosnak is ígérkeznek. „Az üvegpályás rendezést tavaly kezdtük, és népszerűsége miatt mindenképp folytatni szerettük volna.” – mondta el Krajcsák Márk, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke, aki azt is elárulta, hogy a Győrben folyó szakmai munka elismerése miatt hozták a programot a városba, ahol országosan is egyedülálló dinamizmussal fejlődik a sportág. Hozzátette, elnökként színvonalas és sikeres rendezéssel, versenyzőként a bajnoki cím – amelyet már 14-szer elhódított, de legutóbb nem sikerült – visszaszerzésével lenne elégedett.

"Győr törekszik arra, hogy minél több mozgási lehetőség álljon rendelkezésére az itt élőknek, a rangos sportesemények rendezése pedig a sportágak népszerűsítésében játszik fontos szerepet.” – hangsúlyozta Radnóti Ákos alpolgármester, aki reményét fejezte ki, hogy az OB meccsei után még az eddigieknél is többen ragadnak ütőt, és ismerkednek a gyakorlatban is a fallabdával.

A mezőny egyébként nagyon erős, a több mint száz résztvevő profi játékos közül többen is képesek világszintű teljesítményre. Az izgalmas összecsapások mellett pedig látványos kiegészítő programokkal is készülnek a szervezők. Csütörtöktől vasárnapig - iskolák bevonásával - számos sporteszközt lehet majd kipróbálni, megismerkedhetünk többek között a tenisz, asztalitenisz, darts alapjaival, lesz fittségi próba, ügyességi akadálypálya, bemutató edzések, nyereményjátékok is.

Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján egyébként több sportoló is részt vett, a hölgyek közül Chukwu Hannah, 16 évesen első a magyar felnőtt ranglistán és harmadik a 17 évesek világranglistáján. A versenyző a Győrplusznak elmondta, tavaly negyedik lett, de az idén a döntőbe akar kerülni. „Bizakodó vagyok, hiszen az utóbbi időben többször is legyőztem az elmúlt év bajnokát.” A szintén válogatott és ranglista hatodik Boros Dávid is nyilatkozott portálunknak, ő a harmadik helyezést tűzte ki célul maga elé. „A legnagyobb riválisokkal csak a négy között kerülhetek össze, így megvan az esélyem a célom eléréséhez.”


Szerző: Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu
Fotó: Mekliz Fotóstúdió/Raczenböck Aliz

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 03:57, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp június 17-től

2019. Június 16. 03:55, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Június 15. 09:11, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2019. Június 14. 18:18, péntek | Helyi

Ahol Thália hosszasan időzött- Fejezetek Győr színjátszásának történetéből- könyvbemutató

A 90. Ünnepi Könyvhéten mutatták be Márfi Attila történész, főlevéltáros vadonatúj kötetét, "Ahol Thália hosszasan időzött- Fejezetek Győr Színjátszásának 1850 és 1945 közötti időszakából" címmel.