Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 07. 09:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelést javasol a rendőrség a halálos közúti közlekedési baleset ügyében.

Vádemelést javasol a rendőrség a halálos közúti közlekedési baleset ügyében.

A Soproni Rendőrkapitányság nyomozást folytatott K. E. 74 éves győri lakos ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az eljárás adatai szerint a gyanúsított 2015. november 30-án 9 óra 45 perc körüli időben Volkswagen Tiguan típusú személyautójával a 85-ös számú főúton Fertőszentmiklós felől Pereszteg irányába közlekedett. Haladása során nem tett eleget jobbra tartási kötelezettségének és gépkocsijával áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A sofőr a főútvonal 63-as kilométerszelvényében frontálisan ütközött egy szemből érkező Ford Ranger típusú tehergépkocsival. A baleset következtében a Volkswagenben utazó 75 éves győri nő a helyszínen életét vesztette. A Ford vezetője könnyű, a balesetet okozó sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.


Az igazságügyi műszaki szakértői vélemény alapján az ütközés elkerülhető lett volna, ha a Volkswagen a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban egyenesen közlekedik, mivel erre műszaki szempontból minden lehetősége adott volt. A 74 éves gyanúsított kihallgatásakor elismerte felelősségét az ügyben.
A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.