Városlista
2024. július 12, péntek - Izabella

Hírek

2024. Június 11. 09:13, kedd | Helyi

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Valamit visz a víz, sokan a rendszámtáblát vesztették el az eső miatt

Rendszámtáblák sora veszett el a hétfőn lezúdult esőben, érdemes nézni a Facebookon lévő csoportokat, amelyeken többen is posztoltak a megtalált darabokról. Nagy károkról is érkeztek hírek.

Extrém helyzeteket teremtett a hétfőn lezúduló eső Győrben és a megyében, harmincszor kérték az egységek segítségét pincékbe befolyt víz miatt, lehasadt ágak eltávolításához négy esetben riasztották a tűzoltókat.

A révfalui Adyvárosban tíz ingatlan udvarában állt a víz és autókat is kitoltak a tűzoltók, hogy ne keletkezzen bennük kár. A Gyepszél utcában egy autó elakadt és csak a tűzoltók segítségével tudott továbbhaladni. Ivánban az egyik ház lakhatatlanná vált, az öt lakó rokonokhoz költözött.

A káresetek felszámolásánál az abdai, a börcsi, a beledi, a csornai, az osli, és az iváni önkéntes tűzoltók segítették a hivatásosok munkáját.

A Facebookon egymást érték az özönvízről szóló képek és videók, Győrbe különösen drámai volt a helyzet a Puskás Tivadar és Ipar út környékén. Egy hölgy hét darab rendszámtáblát gyűjtött össze és posztolt róla az egyik Facebook-csoportban. Lökhárítók, kerékdobok úsztak a vízben, amelyek jó eséllyel úgy váltak le, hogy gazdájuk a víz alatt nem látszó csatornalyukba hajtott. Ilyenkor egyet tehetünk, nagyon óvatosan kell haladni, mert bármi lehet a előttünk, amiről sejtelmünk sincs.

A győri „tenger” képét Burkus Zoltán készítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 09:11, péntek | Helyi

Munka a kánikulában: Nemcsak a betont, egymást is locsolják – ez a túlélés titka

Sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. Nem lesz eső. 33 és 40 fok között változik a hőmérséklet. Cikksorozatunk első részében azt nézzük meg, hogy az építkezéseken hogyan lehet túlélni ezt az irgalmatlan meleget.

2024. Július 12. 08:11, péntek | Helyi

Bronzérem az egyetemi evezős világbajnokságon

A hétvégén zárult a hollandiai Rotterdamban megrendezett egyetemi evezős világbajnokság, amelyen kiválóan szerepelt a magyar csapat.

2024. Július 12. 07:09, péntek | Helyi

Műanyagmentes július Győrben is

A műanyagszennyezés napjaink egyik legégetőbb környezeti problémája. Az évente termelt műanyag mennyisége meghaladja a 300 millió tonnát, amelynek jelentős része hulladékként végzi.

2024. Július 11. 09:14, csütörtök | Helyi

Épül az Üstökös klubépülete, ilyen lesz, ha elkészül

Már állnak a falak, az alsó szintjét befedték: a győri Üstökös FC egy füves, műfüves kinti pálya, egy műfüves fedett csarnok és a parkoló után most központi klubépület építésébe fogott.