Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2016. Szeptember 21. 16:17, szerda | Helyi
Forrás: NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága

Valós adatokat kell feltüntetni az EKÁER-ben

Valós adatokat kell feltüntetni az EKÁER-ben

A NAV elemzése szerint egyre többször tapasztalható gondatlanságból, adminisztratív hibából adódó hiányos, pontatlan EKÁER bejelentés.

Az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerhez (EKÁER) kapcsolódó közúti ellenőrzések, illetve a NAV rendelkezésére álló rendszerek adatainak elemzése alapján többször tapasztalható gondatlanságból, adminisztratív hibából adódó hiányos, pontatlan EKÁER bejelentés.

Már az apróbb hibák (helytelen rendszám, rendkívül kis súly és érték, valótlan vámtarifaszám) is kockázatossá tehetik a szállítmányt egy esetleges ellenőrzéskor, másrészt az apróbb hiányosságok is indokolatlanul megnövelik a közúti ellenőrzések idejét.

A bejelentésre kötelezett felelősséggel tartozik az adatok valóságtartalmáért. Ha a fuvarozott termék vagy annak egy részének bejelentése elmaradt, illetve a bejelentést hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan teljesítették, a termék vagy annak be nem jelentett része igazolatlan eredetűnek minősül, és a NAV ezen áru értékének a 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki.

2016. augusztus 1-jétől módosultak az EKÁER-re vonatkozó jogszabályok, mely szerint útdíjköteles gépjárművel, továbbá a 3,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművel végzett, közúti fuvarozással járó, miniszteri rendeletben meghatározott termékértékesítést, termékbeszerzést, egyéb célú termékmozgatást kizárólag érvényes EKÁER számmal rendelkező gazdálkodó folytathat.

Az EKÁER rendszerről bővebben ITT olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

2020. November 30. 16:04, hétfő | Belföld

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

Fokozott óvatosságra int az ünnepi időszakban keletkező lakástüzek elkerüléséért a katasztrófavédelem.

2020. November 30. 15:08, hétfő | Bulvár

Kiderült, hogy mi okozta Sean Connery halálát

A Bahama-szigeteken kiadott halottkémi jelentés szerint az október végén, 90 évesen elhunyt Sean Connery halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és idős kora okozta.