Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2019. Szeptember 17. 07:58, kedd | Belföld

Ványa bácsi nyerte a breszti színházi fesztivál fődíját

Ványa bácsi nyerte a breszti színházi fesztivál fődíját

A Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi nyerte a Belaja Vezsa (Belaya Vezha) Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb előadásnak járó díját a fehéroroszországi Bresztben.

A szeptember 7. és 15. között zajló színházi fesztivál öt helyszínén 15 ország 28 produkciója mutatkozott be a legkülönfélébb műfajokban, a programban klasszikus dráma, modern kísérleti dráma, bábszínházi produkciók, utcaszínházi és táncszínházi előadások is helyet kaptak.

"A közönség reakciója alapján sejtettük, hogy kapunk valamilyen elismerést, de azért a fődíjra nem számítottunk" – mondta Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója a Csehov művéből készült előadás sikere kapcsán.

"Izgalmas volt, hogy ugyan magyarul játszottunk, feliratozásra szinte nem is volt szükség, hiszen a közönség által jól ismert darabról van szó" – idézi a váci színház közleménye az előadás címszerepét alakító Sipos Imrét, a Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatóját.

Az előadást az ukrán Yaroslav Fedoryshyn rendezte, a látványtervező a felesége, Alla Fedoryshyna volt. Az előzetesét itt lehet megnézni:

A darabot tavaly novemberben mutatták be, majd bemutatkozhatott a Nemzeti Színházban, bekerült a Pécsi Országos Színházi Fesztivál é a Vidéki Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába is, illetve négy nemzetközi fesztiválra (a breszti Belaya Vezha Fesztiválra, a lembergi Aranyoroszlán Fesztiválra, a szatmárnémeti TranzitFesztre, a herszoni Melpomena Tavrya Nemzetközi Színházi Fesztiválra) is meghívást kapott.

Forrás: index.hu

Fotó: Váci Dunakanyar Színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 15:06, kedd | Belföld

Ötödször is elrajtol a Budapest Urban Games

Augusztus 29-én több százan úszhatják át a Dunát, futhatnak, jógázhatnak a közterületeken és kipróbálhatják a street workoutot.

2020. Július 07. 13:11, kedd | Belföld

Májusban 92,7 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma

Májusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 98,4 százalékkal,

2020. Július 07. 10:46, kedd | Belföld

Még a koronavírus első hulláma sem ért véget

Még Magyarországon sem ért véget a koronavírus-járvány első hulláma, hiszen mindennap érkeznek hírek újabb megbetegedésekről

2020. Július 07. 09:02, kedd | Belföld

Felgyújtotta a házat, elment a helyszínről, majd feladta magát

Egy 54 éves nő felgyújtotta mányi lakóingatlanát, benne a gondozásra szoruló élettársával. Az idős férfit a szomszédok mentették ki az égő házból. Órákkal később a nő tettéről értesítette a rendőrséget.