Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2019. Szeptember 17. 07:58, kedd | Belföld

Ványa bácsi nyerte a breszti színházi fesztivál fődíját

Ványa bácsi nyerte a breszti színházi fesztivál fődíját

A Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi nyerte a Belaja Vezsa (Belaya Vezha) Nemzetközi Színházi Fesztivál legjobb előadásnak járó díját a fehéroroszországi Bresztben.

A szeptember 7. és 15. között zajló színházi fesztivál öt helyszínén 15 ország 28 produkciója mutatkozott be a legkülönfélébb műfajokban, a programban klasszikus dráma, modern kísérleti dráma, bábszínházi produkciók, utcaszínházi és táncszínházi előadások is helyet kaptak.

"A közönség reakciója alapján sejtettük, hogy kapunk valamilyen elismerést, de azért a fődíjra nem számítottunk" – mondta Kis Domonkos Márk, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója a Csehov művéből készült előadás sikere kapcsán.

"Izgalmas volt, hogy ugyan magyarul játszottunk, feliratozásra szinte nem is volt szükség, hiszen a közönség által jól ismert darabról van szó" – idézi a váci színház közleménye az előadás címszerepét alakító Sipos Imrét, a Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatóját.

Az előadást az ukrán Yaroslav Fedoryshyn rendezte, a látványtervező a felesége, Alla Fedoryshyna volt. Az előzetesét itt lehet megnézni:

A darabot tavaly novemberben mutatták be, majd bemutatkozhatott a Nemzeti Színházban, bekerült a Pécsi Országos Színházi Fesztivál é a Vidéki Színházak Fesztiváljának versenyprogramjába is, illetve négy nemzetközi fesztiválra (a breszti Belaya Vezha Fesztiválra, a lembergi Aranyoroszlán Fesztiválra, a szatmárnémeti TranzitFesztre, a herszoni Melpomena Tavrya Nemzetközi Színházi Fesztiválra) is meghívást kapott.

Forrás: index.hu

Fotó: Váci Dunakanyar Színház

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 18:00, péntek | Belföld

Bővíti Magyarország és Bosznia-Hercegovina védelmi együttműködését

Bővíti a Magyarország és Bosznia-Hercegovina közötti védelmi együttműködést - jelentette be a két ország védelmi minisztere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

2019. November 22. 15:58, péntek | Belföld

Meggyilkolta gyerekét egy fiatal nő Kunszentmártonon

Egy 32 éves kunszentmártoni nő meggyilkolta a 3 éves kisfiát. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit.

2019. November 22. 15:29, péntek | Belföld

Meghalt a Davis Kupa csapatának gyúrója

"Újabb szomorú hírt kell közölnünk a tenisz társadalommal"- írta honlapján a Magyar Tenisz Szövetség. Szerdán délután, 65 éves korában elhunyt Schober László, aki hosszú éveken keresztül segítette munkájával a hazai válogatottakat

2019. November 22. 14:24, péntek | Belföld

Kommandósok lepték el a Bécsi utat

Lezárták a III. kerületi Bécsi utat az Óbudai Egyetem közelében hatósági intézkedés miatt.