Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. Április 24. 09:36, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Vasúti balesetek megelőzésére

Vasúti balesetek megelőzésére

Megyénkben az elmúlt héten történt két halálos kimenetelű vasúti baleset. Vitnyéden egy asszony személygépkocsijával, Mosonszolnokon egy férfi motorjával hajtott be a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba.

A legtöbb vasúti átjáróban történt balesetnek figyelmetlenség az oka. A vezetés közben használt mobiltelefon az egyik gyakori probléma, amely a körültekintő közlekedéstől vonja el a sofőr figyelmét.

Meg kell említeni a napfény okozta észlelési problémákat is, amikor a fényjelző készülékre rávetülő erős napfény vakítja el a járművezetőt. Mégis, a balesetek elemzésének tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedők körültekintés nélkül hajtanak be az átjárókba. A fényjelzőt nem veszik figyelembe, csak az előttük haladó járművet követve feltételezik, hogy a készülék nem ad tilos jelzést. Képesek haladásuk gyorsaságának érdekében még a vasúti síneken is megállni a feltorlódott forgalomban, ezzel figyelmen kívül hagyva a helyzet „életveszélyes” jellegét.

Előfordult olyan eset, mikor a kétpályás átjárón áthaladó járművezető az egyik irányban elhaladó szerelvényt követően, a tilos jelzés ellenére hajtott be az átjáróba. A másik irányból érkező vonattal ütközött.
A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy vasúti átjáróba csak akkor haladjanak be, ha minden kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy nem áll fenn veszély.

MTI Fotó: Koppán Viktor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák