Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 07. 08:50, szerda | Helyi

Verselni hívnak a piros masnik Győrben

Verselni hívnak a piros masnik Győrben

A tavaszi Nap-éj egyenlőség Napján, március 21-én reggel, újra piros masnik hívják verselni a győrieket. A masnik mindegyikén egy-egy vers vagy idézet lesz olvasható. Járj nyitott szemmel és ha találsz egyet, vidd haza.

Töltsd fel a lelkedet a költészettel! Neked szól! Keresd az oszlopokon, fák ágain, kerítésekre akasztva!

„A kezdeményezésben bárki részt vehet, nem kell mást tenni, mint elküldeni a kedvenc versünket a megadott címre és szemfülesnek lenni március 21-én reggel." – mondja Zink Adél, a Verselj Győr főszervezője.

A tavalyi siker után nem volt kérdés, hogy lesz folytatása a kezdeményezésnek. Sok masni már pár perccel a kihelyezés után gazdára talált, és rengeteg pozitív visszajelzést és képet kaptunk a megtalálások pillanatáról. Sikerült a győriek hétköznapjaiba egy kis vidámságot és költészetet csempészni. Rengetegszer feledkezünk bele a telefonunkba, és egyre ritkábban veszünk könyvet a kezünkbe. Ez a nap egy kicsit más. Mindenki kizökkenhet a megszokott, monoton hétköznapjaiból és mindenki nyer. Az is, aki elküldi nekünk a kedvenc versét és az is, aki megtalálja. Ha valaki véletlenül nem talál, akkor is tudhatja, hogy az ő elküldött verse valakinek örömet okozott a Költészet világnapján." - tette hozzá Adél.

Minden masnin a győriek kedvenc versei lesznek megtalálhatók, így ha szeretnél részt venni a kezdeményezésben, küldd el kedvenc versedet vagy idézetedet a saját neveddel és a szerző megnevezésével együtt a rendezvenygyor.com@gmail.com címre!

Megkerestem Zink Adél főszervezőt, hogy nyilatkozzon:

Hogyan vált szívügyeddé a "Verselj Győr!" program?
Rendezvényszervezőként évek óta hozok létre a csapatommal jótékonysági kezdeményezéseket. Megunt játékokat gyűjtöttünk, vagy éppen tartós élelmiszert az ünnepek előtt. Tavaly szerettünk volna egy olyan kezdeményezést létrehozni, ami mindenkinek szól és mindenkinek mosolyt csal az arcára. Fontos, hogy könyvet vegyünk a kezünkbe és felöltsük lelkünket az igazi művészettel. Ezzel a programmal szeretnénk élménnyé tenni az olvasást és örömet okozni. A csodálatos munkatársaimmal számunkra is hatalmas élmény a Verselj Győr és ezt az örömet szeretnénk átadni minél több győrinek. Ezen kívül természetesen hatalmas öröm látni, ahogy a vers küldőjéhez visszajut a megtaláló öröme kép formájában

Kiknek szól eza kezdeményezés?
Mindenkinek. 0-100 éves korig. Szeretettel várunk minden verset, minden korosztályból, hiszen a művészet ugyanúgy örömet okoz a kis óvodásoknak is, mint a felnőtteknek. Így mind a vers küldésben, mind a versek keresésében részt vehetnek óvodások, iskolások, iskolai csoportok, felnőttek, művészetkedvelők és olyanok is akik csak ritkán olvasnak. Lényeg, hogy örömüket leljék a piros masnikban.

Neked melyik a kedvenc versed?
Tavaly is az első masnira az én egyik kedvenc versem került, és idén is mindenképpen szerepelni fog ez a mű a masnikon. Ady Endre: Őrizem a szemed
Viszont a rengeteg beküldött vers közül egy új kedvencre is leltem tavaly, ez pedig Szalóczi Dániel Lassan nyolc vagyok kezdetű verse. Idén ez is biztosan a masnikon fog lógni.


Szóljon a költészet világnapja az olvasásról! Verselj Győr!

Írta: Csobay Dániel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.