Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 23. 11:39, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Veszprémi Utcazene Fesztivál: hét helyszínen negyven zenész

Veszprémi Utcazene Fesztivál: hét helyszínen negyven zenész

Hét helyszínen negyven zenész muzsikál a szerdán kezdődő és szombaton záruló Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

Az ingyenes fesztivált minden évben pályázati forrásokból és szponzorok támogatásaiból rendezik meg, idén immár tizennegyedik alkalommal - mondta Muraközi Péter főszervező kedden az MTI-nek.Ezúttal a költségvetési korlátok miatt talán kevesebb ismert név lesz a fellépők között, de a főszervező szerint a jó utcazenészek jó fesztivált fognak csinálni Veszprémben. Az idei húzónevek között lesz mindenesetre Sena, a Hősök, a Budapest Riddim Band, a Kéknyúl, a Mary Popkids, a Hollywoodoo, a Jónás Vera Experiment vagy a Mayberian Sanskülotts.

A rendezvény nyitott téren, Veszprém belvárosában zajlik, idén hét helyszínen - az Óváros téren, a Kossuth utcában, a Gizella-udvarban és a környező utcákban - negyven utcazenész szórakoztatja a fesztiválozókat. Idén is lehet szavazni a legjobb utcazenészre: a közönség és a szakmai zsűri döntése alapján a kiválasztottak félmillió forintot kapnak.A részletes program a www.utcazene.hu weboldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.