Városlista
2020. október 23, péntek - Gyöngyi

Hírek

2013. Augusztus 17. 16:20, szombat | Helyi
Forrás: S-Toys Netker Kft.

VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

Immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre a Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál, melyet idén 2013. augusztus 22. és 25. között tartunk meg.

A fesztivál, mely elsősorban a borok világába vezeti be a látogatókat, Győrben, a megújult Széchenyi tér és a Czuczor Gergely utca területét változtatja át hangulatos borozóvá, kiskocsmává, ahova érdemes betérni, poharazgatni és falatozgatni. A négy napra 60 borászat költözik a városba szerte az országból.
A Bornapok programjainak középpontjában, mint azt a fesztivál neve is mutatja a nemes nedű, a bor áll.  Legyen az vörösbor, fehérbor, rozé vagy frissítő habzóbor, ezen a gasztronómiai fesztiválon ízlésünk szerint kóstolhatjuk a borokat, és a hozzájuk kiválasztott ételeket.

Az esemény azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, a négy nap kulturális programokban is bővelkedik.
Csütörtökön a borkóstoló után a hagyományokhoz híven felvonulnak a borlovagrendek, hiszen látványos felvonulásuk már elengedhetetlen része a Bornapoknak. Majd Borkai Zsolt polgármester hivatalosan is megnyitja a fesztivált. Este a Papa Jazz Seven koncertjét a mindig vidám hangulatot teremtő Vivat Bacchus Énekegyüttes követi, akik a kulturált mulatozás igéjét saját bordalokba öntve szereztek nagy népszerűséget. Magyarország egyik legkedveltebb acapella együttese után, Párizs ege alatt címmel Bardóczy Attila és Orosz Zoltán harmonikaművész francia sanzonestje csendül fel.
Péntek délelőtt megválasztják Győr Város Borát az Esterházy-palotában, délutántól pedig a jazz a főszereplő a Győri Bornapokon. Mrs. Columbo, Trio Funk, Gájer Bálint és Group 'n' Swing koncert, utóbbi a 40-50-es évek hangulatát idézi, csíkos öltönyben, fekete kalapban, amit a várva várt Borászok Éjszakája követ.

Borászok Éjszakája kivételes alkalom, hogy a Győri Bornapok borászaival nyugodt és kivételes környezetben találkozhassanak a borkultúra és a gasztronómia szerelmesei. A jazz zenével kísért est során a híres pincészetek legkiválóbb zászlós boraikat különleges borkorcsolyákkal kínálják a vendégeknek.

Szombaton a Borlovagok felvonulását az Európai Borlovagrend Győri Legátusának avatási ünnepsége követi a bencés templomban. Este a Borra-Való gasztrofolk együttessel örömködhetünk, majd Vasvári Pál együttese a World Music Orchestra lép fel. A programsorozat csúcspontja szombaton 21 órától a Győri 4 Évszak Fesztivál nyárzáró megakoncertje: a The Straits.

A vasárnap délelőtt a gyermekeké, fellép a Buborék együttes, és Majsai Gábor zenekara a Harmónia Garden.

Este Magyarország legrégebbi és legismertebb jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band lép a színpadra. Valódi örömzene, harsány előadás: garantált siker. A VI. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál egyik legizgalmasabb különlegessége a Dongaverdák Játékpark. A hordókból készült, kézzel-lábbal hajtott, rendkívül ötletes járművek, játékok nemcsak egyediek, de egyben az újrahasznosítás remek példái is.

A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye 2013. augusztus 24-25. (szombat - vasárnap) között Győrben, Baross utca-Kazinczy utca területén: A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek a szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok tesznek teljessé. Ökomenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a Hálaadásra, A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldséggyümölcs termesztők, feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők, köztük Takács Ferenc gyógynövényszakértő újra várja előadására az érdeklődőket, sőt idén egy gyógynövénytúrán is részt lehet venni.

A két napos rendezvény a kulturális rendezvénysorozat - immár hagyományosan - a Friends Big Band koncertjével kezdődik, ezután pedig fellép többek között a Cserefa Együttes, az Arrabona Ensemble, a Folkish Zenekar és a KoolTimes.

Programunk támogatója a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Október 23. 10:46, péntek | Belföld

Halálos baleset történt egy vasi kalandparkban

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a Vas megyei gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos baleset körülményeit - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök este az MTI-t.