Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 26. 15:09, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

Világhírű győri bokszoló mesélt sikereiről

Világhírű győri bokszoló mesélt sikereiről

Kelemen Balázs győri ökölvívó olyan sikereket ért el, amit korábban senki sem gondolt volna, talán még ő maga sem. Ma már a világ egyik legrangosabb övét tudhatja magáénak, novemberben pedig elnyerte a Magyar bajnoki címet is.

Később kezdted az élsportot, milyen nehézségekkel járt?
Igen, 17 éves koromban kezdtem el bokszolni, ami annyit jelentett, hogy még mások korosztályos versenyekre jártak éveken keresztül, nekem rögtön a felnőtt mezőnyben kellett bizonyítanom. Ami ebben segített az a kitartás, szorgalom és az elvégzett munka sikere mindig megadta a löketet, hogy tovább fejlődjek.

Mielőtt a bokszot választottad, milyen elképzeléseid voltak mi szerettél volna lenni? Vagy ez mindig szilárdan ott volt előtted célként?
Korábban karatéztam pár hónapig, de az nem volt igazán mérvadó. Majd amikor a Győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola tanulója lettem, igaz nem sporttagozaton, kezdtem lejárni bokszedzésre. Ekkor még egyáltalán nem azért, hogy én hivatásos bokszoló leszek csak megakartam erősödni, és az sem árt ha az ember megtudja védeni magát. De aztán, ahogy ez lenni szokott megszerettem és ott ragadtam.

Mikor jött az első nagy siker?
Sokáig nem jött körülbelül 2-3 évig, majd egy külföldi győzelemnek köszönhetően megtörtént a kitörés. Ez az önbizalmamnak is jót tett és mertem már nagyokat álmodni.

Magyar bajnokság mennyire volt papírforma, ilyenkor hogy állsz a ringbe lelkileg?
Váratlanul ért amikor megtudtam, hogy a Magyar bajnoki címért bokszolhatok. Régi álmom volt, hogy megszerezzem ezt a címet is. Rácz Félix a menedzserem hívott fel a mérkőzés előtt két héttel, természetesen örömmel vállaltam. Annak is nagyon örültem, hogy a televízió élőben közvetítette a mérkőzést. Ennek köszönhetően már megismernek az utcán, remélem a magyar bokszélet is népszerűsíthetem ezzel.

Hogy kerültél kapcsolatba Rácz Félixszel?
Hatalmas megtiszteltetés, hogy a menedzserem, amikor Magyarországon virágzott az ökölvívás ő akkor is ott volt, mint menedzser. Majd egy ideig bokszmenedzselést felhagyta és, amikor visszatért velem kezdett el foglalkozni. De ugyanígy nagy megtiszteltetés számomra, hogy olyan tapasztalt emberek edzenek, mint Őri József, aki már negyven éve az ökölvívással foglalkozik és többek közt saját nevelésű versenyzője volt Csontörő, Vipera. Pályám során egyszer elváltak az útjaink, mással edzettem, amikor visszatértem nem csak, hogy tárt karokkal fogadtak, de a legnagyobb sikeremet is nála értem el.

Mik voltak pályafutásod legnagyobb sikerei?
Nehéz kezdet után évekig válogatott kerettag voltam amatőr ökölvívóként. Illetve magyar bajnoki döntős és többször bronzérmes és egyszer ezüstérmes. Továbbá nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Magyarországot képviselhettem az Európa bajnokságon és az uniós Európa-bajnokságon is. Pályafutásom sikerének tartom azt is, hogy a hatodik profi meccsemen 2010-ben WBO szervezett nemzetközi övét Albániában megnyertem. Idén májusban pedig megszereztem WBF nemzetközi övét Said MBeLwa legyőzésével, ez egy igazán rangos öv, Magyarországon kisvilágbajnoki övnek is nevezik.

Most, hogy Magyar bajnok lettél pihensz, vagy már készülsz a következő megmérettetésre?
Két hetes pihenőmet töltöm most, de persze ez nem jelent teljes leállást. Továbbra is formában tartom magam. De elképzelhető, hogy a második héten edzésbe kell állnom, a Győrben megrendezett Ökölvívó ob-n segítek a felkészülőknek.

Agresszív ember vagy a magánéletben is, vagy ez a harciasság csak a ringbe bújik elő?
Nem mondanám magam agresszívnek, de mindenképp domináns ember vagyok a civilt életben is, ugyanúgy, ahogy az ökölvívás megköveteli. Persze mindezt egy mosoly mögé rejtem.

Mivel kapcsolod ki magad a hétköznapokban?
Nagyon szeretem a természetet, természetjáró vagyok. Nagy gyengém a horgászat, ugyanakkor szeretek kirándulni is, próbálok mindezeknek minél több időt szentelni.

A bulizás belefér az életedbe?
Nem vagyok nagy bulizó, nehezen tudom kipihenni magam, ezért amikor teljesítenem kell kerülöm a szórakozásnak ezt a váll faját. Persze a pihenő időben egy-egy buli belefér.

Előnyödre válik a csajozásnál, hogy Te bokszoló vagy?
Tetszik a nőknek, hogy bokszoló vagyok, de egyáltalán nem szoktam ezt bevetni. Azt is tapasztaltam már, hogy akad olyan is, akit ez megijeszt.

Van a pályád során valami, amit most már másképp csináltál volna?
Nem, nincs semmi, már csak a boksznak élek és a kiegyensúlyozott életet pártolom. Nagyon jó, amikor az embernek a szenvedélye a munkája. Talán annyi, hogy előbb kezdtem volna a bokszot.

Megvan a Magyar bajnoki cím, mire készülsz most?
Februárban szorítóba lépek, Robert Stieglitz lesz az ellenfelem. Ő több világklasszist megvert már, de úgy érzem, meg tudom oldani.

Mit javasolsz a pályakezdő, fiatal bokszolóknak?
Nagyon nagy alázatot a sport iránt, az apró akadályok nem szabad, hogy eltántorítsanak bárkit is. Az akadály csak egy csúnya dolog a cél előtt.

Győrben készülsz a következő nagy megmérettetésre?
Felkészülésem továbbra is 400-as iskola tornatermében, Brigantin spinning termében történik. Őri József, Domonkos Tamás irányításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.