Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2018. Január 19. 09:00, péntek | Helyi

Világsztárok lépnek fel a Rómer Jazzklubban

Világsztárok lépnek fel a Rómer Jazzklubban

Folytatódik az ősszel elindított nagysikerű Rómer Jazzklub, az idei év első félévében is számos világhírű zenész ad klubkoncertet a Rómer Házban. A részletekről Csurák Erzsébet, a klub szervezője számolt be.

Csurák Erzsébet elmondta, a klub szándéka az, és a tematikát is úgy állították össze, hogy megmutassák a jazz-zene sokszínűségét, az alig több mint százéves műfajt megkedveltessék a fiatalokkal is. Izgalmas felfedezést ígér, hogy a jazzisták, a különböző népek zenészei, hogyan tudják egyéni módon interpretálni a múltbeli hangzást ötvözve a saját zenéjükkel a jelenben.

Az első program január 24-én, a Magyar Kultúra Hetében, a Dresch Mihály–Lukács Miklós duó fellépése lesz, akik a hazai etnojazz és folk két kimagasló egyénisége. A május 9-ig tartó sorozatban hét koncert várja a győri közönséget, fellép többek között a Kozma Orsi–Cseke Gábor duó, a győri Stummer Márton gitárművész triója, a világhírű Szakcsi Lakatos Béla, Sapszon Orsolya, Malek Andrea, a Sárik Péter trió Falusi Mariannal, a Syrius Legacy együttes, akik a legendás Syrius együttes dalainak mai modern feldolgozására alakultak, valamint a Borbély Műhely is.

Részletes program és információ: www.facebook.com/romerhaz

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.