Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.

A Blikk úgy tudja, a fiú azért kapott egyszemélyes cellát, mert a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel, a fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre nem kerülhet, mert a további eljárás miatt Győrben kell maradnia. A rácsok mögött viszont folyamatos megfigyelés alatt tartják.


Pszichiáterhez kellett volna mennie

Mint arról az Origo is beszámolt, az már a késelés utáni napon, múlt pénteken kiderült, hogy pár hónapja mentális problémákkal küzd a 17 éves fiú, akinek pszichiáterhez kellett volna mennie.

Most mégis nyugodt és együttműködő a börtönben.

Osztálytársai szerint, akik végignézték, ahogy a fiú rátámad a fizika szakos tanárnőre, a 17 éves késelő többször is azzal fenyegetőzött, hogy bántani fogja a tanárukat. A múlt csütörtöki támadás szerintük azért történt, mert a fiú hármast kapott fizikából, és elégedetleg volt a jegyével.

"A gyerekek között még mindig ez a téma. A hétvégén itthon is erről beszélgettünk, próbáltuk a gyereket megnyugtatni" - mondta a lapnak az egyik gyerek apja.

A késelővel a börtönben is pszichológus foglalkozik.
Véleményem szerint a legfontosabb, hogy hagyni kell őt beszélni, lehetőleg minél többet.
Talán így kiderül, hogy mi volt az a stresszfaktor, ami kiváltotta nála ezt a szélsőséges reakciót" – közölte Végh József kriminálpszichológus.
Műteni kellett a tanárnőt

A tanárnő súlyos sérüléseket szenvedett, meg is kellett műteni. A fiú apja múlt pénteken látogatta meg őt a kórházban, Faragó Péter, a fiú ügyvédje szerint sokat beszélgettek a történtekről és együtt sírtak. Az édesanyja mindenben a fia mellett áll, de a család összeroppant.


Visszaviszik az iskolába

A Blikk úgy tudja, a 17 éves fiút a bűncselekmény pontos rekonstrukciójának céljából visszaviszik az iskolába, illetve kihallgatások is várnak rá.

Hozzátették, gyilkossági kísérlet miatt akár 5-15 évet is kaphat, még akkor is, ha előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy ellen követte el a gyanúsított a bűncselekményt.

Forrás: origo.hu; blikk.hu

Kép: blikk.hu - Lakat Eszter

Címkék: diák, győr, késelés, tanár

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.