Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 30. 14:23, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Vízügyi fejlesztések a Répce mentén

Vízügyi fejlesztések a Répce mentén

Répce térségének vízgazdálkodását fejleszti az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig).

Németh József közlése szerint a 120 millió forintos, uniós forrásból finanszírozott projekt a hansági vizes élőhelyek megfelelő vízellátását szolgálja Hövej, Kapuvár, Vitnyéd, Agyagosszergény, Fertőd térségében.

A Hövejtől a Répce torkolatáig tartó mederszakasz jelenleg másodpercenként egy köbméteres kapacitását háromszorosára bővítik. A jó minőségű élővíz mederben tartásával, valamint a megfelelő mederrendezéssel helyreállítható a Répce egykori természetes hidrológiai és ökológiai állapota. Ennek következtében javulna a Répce és a Rábca menti vizes élőhelyek vízellátása - közölte, hozzátéve, ezzel jobb és több víz jutna erre a területre.

Németh József jelezte azt is: a Répce revitalizációját szolgálja, hogy megkezdik a túlszaporodott vízi növényzet visszaszorítását, szabályozását, a partok mentén árnyékoló fasorokat alakítanak ki, irtják a betelepülő nem őshonos növényeket, valamint a markósaroki duzzasztó felújításával javítják a folyó vízvisszatartó képességét.

Címkék: fejlesztés, Répce

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.