Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2016. Szeptember 17. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét a soproni vállalkozó

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét a soproni vállalkozó

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a 43 éves férfi volt feleségétől házassági vagyonjogi perben 64 millió Ft-ot követelt, melynek megszerzése érdekében „rablógyilkossággal” bízta meg ismerősét.

A vádlott és korábbi házastársa 2014. évben váltak el, két gyermeküket a bíróság az anyánálhelyezte el. A férfi vállalkozása eladósodott, kb. 50 millió Ft. tartozás terhelte.
Az elkövető 2015 októberében ismerte meg azt a férfit, akit először azzal bízott meg, hogyakár rablás elkövetésével, de szerezze meg volt feleségétől a követelt összeget. A terheltbenzinköltséget, 5-10.000 Ft-os összegeket és élelmiszercsomagokat adott cserébeismerősének, megbízási díjként.
Egy hónappal később az elkövető anyagi helyzete tovább romlott, ezért - 1.5 millió Ft-otígérve - azt kérte ismerősétől, hogy szúrja le, vagy ölje meg bármilyen módon volt feleségét.
Az elkövetéshez a vádlott vázolta a volt felesége által lakott ingatlan beosztását, a pénzhelyét, a tudnivalókat a lakásban lévő kameráról, majd felajánlotta a nála lévő – garázst nyitó– távirányítót.
A férj azt is felvetette, hogy ha a gyerekeik is otthon lennének, akkor őket is meg kell ölni.
A vonakodó megbízottat a férj 2016 januárjától arra kérte, ha ő nem teszi meg, szerezzenmaga helyett olyan embert, aki hajlandó megölni volt feleségét.
A megbízott végül beszámolt a vádlott tervéről egy ismerősének és a sértettnek is, akifeljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádlottal szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 07:35, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - Péntek, szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban:

2020. Január 24. 15:19, péntek | Helyi

Győri pedofil zsarolt egy tizenegy éves kislányt

Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg néhány hónapja, ahol meztelen képeket kért a 11 éves kislánytól, majd további fotókért zsarolta.

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.