Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Szeptember 17. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét a soproni vállalkozó

Volt felesége megölésével bízta meg ismerősét a soproni vállalkozó

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádirata szerint a 43 éves férfi volt feleségétől házassági vagyonjogi perben 64 millió Ft-ot követelt, melynek megszerzése érdekében „rablógyilkossággal” bízta meg ismerősét.

A vádlott és korábbi házastársa 2014. évben váltak el, két gyermeküket a bíróság az anyánálhelyezte el. A férfi vállalkozása eladósodott, kb. 50 millió Ft. tartozás terhelte.
Az elkövető 2015 októberében ismerte meg azt a férfit, akit először azzal bízott meg, hogyakár rablás elkövetésével, de szerezze meg volt feleségétől a követelt összeget. A terheltbenzinköltséget, 5-10.000 Ft-os összegeket és élelmiszercsomagokat adott cserébeismerősének, megbízási díjként.
Egy hónappal később az elkövető anyagi helyzete tovább romlott, ezért - 1.5 millió Ft-otígérve - azt kérte ismerősétől, hogy szúrja le, vagy ölje meg bármilyen módon volt feleségét.
Az elkövetéshez a vádlott vázolta a volt felesége által lakott ingatlan beosztását, a pénzhelyét, a tudnivalókat a lakásban lévő kameráról, majd felajánlotta a nála lévő – garázst nyitó– távirányítót.
A férj azt is felvetette, hogy ha a gyerekeik is otthon lennének, akkor őket is meg kell ölni.
A vonakodó megbízottat a férj 2016 januárjától arra kérte, ha ő nem teszi meg, szerezzenmaga helyett olyan embert, aki hajlandó megölni volt feleségét.
A megbízott végül beszámolt a vádlott tervéről egy ismerősének és a sértettnek is, akifeljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyészség a vádlottal szemben emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense