Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. November 22. 07:18, szerda | Helyi

Volt hármaskarambol és elektronikai hulladék is égett a múlt héten

Volt hármaskarambol és elektronikai hulladék is égett a múlt héten

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 56 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen 13 ember sérült meg.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó hétfő délután Soboron, a Kossuth utcában. A csornai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a szanyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai pedig a forgalom irányításában közreműködtek a helyszínen. Az autóban csak a gépjárművezető utazott, őt a mentők könnyű sérülései miatt kórházba szállították.

Utoléréses balesetet szenvedett két személyautó kedd reggel Mosonmagyaróváron, a Halászi út és az Erzsébet királyné út kereszteződésénél. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták. A balesetben nem sérült meg senki.

Vendéglátó helyiség mintegy harminc négyzetméteres terasza égett szerdáról csütörtökre virradó hajnalban, Sopronban, a Rauch András utcában. A tűz átterjedt az épület tetőszerkezetére és a szomszédos családi ház tetőszerkezetére, valamint a teraszhoz hozzáépített fatárolóra is. A soproni és a sopronkövesdi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, majd megbontották a vendéglátó tetőszerkezetét és hőkamerával átvizsgálták mindkét ingatlant további felhevült részek után kutatva. Az egységek a terasz mögött két propánbutángáz-palackot is találtak, amelyeket nem ért hőhatás. A tűzeset során egy, az utcán parkoló autó is megsérült a magas hőhatástól. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy kamion, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött csütörtök reggel az M1-es autópálya 134-es kilométerénél, Börcs térségében, a főváros felé vezető oldalon. Az ütközés következtében a kisteherautó sofőrje beszorult a járműbe, ezért őt a győri és a lébényi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, súlyos sérüléseket szenvedett, ezért a mentőszolgálat munkatársai helikopterrel kórházba szállították. A személyautó sofőrjét szintén súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Elektronikai hulladék és felhalmozott fém hulladék égett mintegy száz négyzetméteren péntek délelőtt egy telephelyen Győrben. A területet három méteres betonfal vette körbe, ezért a tűz továbbterjedni nem tudott. A lángokat a győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg. A kupacok szétbontását két erőgép is segítette miközben a tűzoltók vízsugarakkal hűtötték a felizzott részeket. A dolgozók időben biztonságos helyre menekültek, senki sem sérült meg.

Árokba hajtott majd fejtetőn állt meg egy személyautó vasárnap kora este a 83-as számú főúton, Nagyszentpál térségében. A győri hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, őket súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentősök.

Két személyautó ütközött az M1-es autópálya 163-as kilométerénél, Mosonmagyaróvár térségében, az országhatár felé vezető oldalon. A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és az úttestet megtisztították a törmeléktől. Az egyik autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentősök, a másik autóban csak a sofőr utazott, ő nem sérült. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.

2024. Június 22. 09:12, szombat | Helyi

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Megkezdődött a Tápszentmiklósi Közösségi Tér építése a munkaterület átadásával – jelentette be a Facebook-oldalán Kovács József polgármester.

2024. Június 22. 07:12, szombat | Helyi

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Egy bontás alatt lévő házból mentett ki kutyát A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány, a lehulló törmelékek közt reszkető németjuhászt magára hagyta az előző tulajdonos – közölték a szervezet Facebook-oldalán

2024. Június 21. 09:13, péntek | Helyi

Teqball ob – Izsák és Blázsovics győzött egyéniben Győrben

Izsák Anna és Blázsovics Ádám nyerte egyéniben a MOL Országos Teqball Bajnokság III. és egyben utolsó fordulóját.