Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 07. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Vörösiszap után: a kipusztult Marcal folyó táplálékláncát vizsgálja a Reflex

Vörösiszap után: a kipusztult Marcal folyó táplálékláncát vizsgálja a Reflex

A munkához 2 millió 78 ezer forint támogatást nyert a Reflex a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázatán - mondta Lajtmann József, a győri egyesület elnöke az MTI-nek.

A szeptember végéig tartó program másik fontos eleme a környező települések lakóinak szemléletformálása, amely a folyó revitalizációs folyamatában aktív részvételre ösztönzi az érintetteket. Fórumokat tartanak önkormányzati vezetőknek, civil szervezeteknek a folyó védelméről, az elkerülendő szennyezőforrásokról, a diákoknak pedig iskolai vetélkedőket szerveznek, amelyeknek fő témája a Marcal lesz - ismertette az elnök.

A Reflex előzetes vizsgálatokat már végzett a Marcalt tápláló észak-bakonyi vízfolyásokon, ahol nem tapasztalták a tápláléklánc sérülését. Ez évben a Marcal teljes szakaszán végeznek méréseket. Kontrollálják, hogy miként épül fel a tápláléklánc az apró élőlényektől a ragadozó halakig. A mérések eredményei a folyót érintő későbbi beavatkozásoknál hasznosulhatnak.

A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatása a program költségeinek 75 százalékát fedezi, a fennmaradó 25 százalék az egyesületi önerő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.