Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Július 02. 11:49, hétfő | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Évről évre nő a népszerűsége az ír- magyar napoknak

Évről évre nő a népszerűsége az ír- magyar napoknak

Megtelt a Széchényi tér emberekkel az ír- magyar napok alkalmából. Sokan kimondottan a koncertekre érkeztek és keveset tudtak az egyéb programokról, mások pedig igazán átadták magukat az ír hagyományok felfedezésének.

Megtelt a Széchényi tér emberekkel az ír- magyar napok alkalmából. Sokan kimondottan a koncertekre érkeztek és keveset tudtak az egyéb programokról, mások pedig igazán átadták magukat az ír hagyományok felfedezésének.

Az emberek között sétálgatva portálunk a „zöld” hangulatról érdeklődött, hogyan érezték magukat az emberek, illetve mit is tudnak a program hátteréről, mennyire érdeklődnek a fesztiválozók az ír kultúra iránt.

A nagy kánikula miatt, inkább az esti előadásokra merészkedtek ki az emberek a hűvös szobából, de a bátrabbak már kora délután csatlakoztak kultúráink ünnepléséhez. A Széchényi téren felállított minigolf pályák sok kisgyermeket vonzottak, és az Európa társas standja is nagy sikert aratott a huszonévesek körében. Rengeteg ember kíváncsi volt a koncertekre is, a Makám zenekar előadására szinte megtelt a Széchényi tér ennek a műfajnak a kedvelőivel.

- Mi a Guiness sört nagyon szeretjük, ezt hiányoljuk a legjobban. Egyelőre még nem találtunk olyan helyet, ahol igazi ír csapolt sört kóstolhatnánk, de még nem igazán vetettük bele magunkat a vásári forgatagba, most inkábbb a Makám zenekar koncertjét élvezzük - mondta el portálunknak Fábián József és Kolczer Adél.

A Széchenyi téren felállított bódék rengeteg érdekes portékát kínáltak, különböző kézműves tárgyak, könyvek, és ékszerek csalogatták az embereket. Az ír konyha kulináris csodáit vasárnap a Pódium étteremben ízlelhették meg az érdeklődők, mindeközben a Celtic Moon zenekar szórakoztatta a vacsoravendégeket.

A programnak évről évre nagyobb sikere van, egyre több ember érdeklődik az esemény iránt. Amíg a fesztivál kezdetén a megkérdezettek 20% -a tudott nyilatkozni a rendezvény céljáról és programjairól, az utolsó napon háromszorosára nőtt ez a szám.

Idén voltunk először ezen a fesztiválon, de nagyon tetszettek a koncertek és az, hogy ilyen nagy figyelmet fordítottak a gyermekek szórakozására is. Jövőre már biztos programként szerepel majd ez az esemény a naptárunkban! - nyilatkozta portálunknak Rácz Tamara.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense