Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. Október 01. 20:40, kedd | Helyi

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Október elsejét, a Zene Világnapját most már hagyományosan élőzenével ünnepelik meg a Krúdyban. Ezen alakalomból, idén Ruisz Rebeka- a győri Széchenyi István Egyetem másodéves magánének szakos hallgatója volt a vendég.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában, a szervező, Iván Csaba tanár úr szerint mindig a Do ut des elvét követik, ami annyit tesz: "adok, hogy adhass".

„Minden évben egy rendhagyó koncertet tervezünk és mindig a zene más területét szeretnénk megmutatni." - árulta el a szervező, portálunknak.

Kedden, a fiatal tehetséget kérdezték a Krúdy Szalonban, aki boldogan mesélt eddigi pályájáról, zenével, tánccal fűszerezve.

Édesanyja a Győri Nemzeti Színház zenekarának hegedűművésze, édesapja a Győri Filharmonikus Zenekar nagybőgőse- "Valószínűleg innen ered nálam a színház és a zene szeretete" -mondja Rebeka. Nővére, Ruisz Alexandra pedig jelenleg Hollandiában végzi az utolsó évét a Zeneművészeti Egyetemen, most fog diplomázni, hegedűművész lesz.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október elsejét a "Zene Világnapja" rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Életünket keresztül-kasul szövi a zene, a bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Még írni se tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: Zene Világnapja - picurradio.com

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét