Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. Október 01. 20:40, kedd | Helyi

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Zeneszalont rendeztek a Krúdyban

Október elsejét, a Zene Világnapját most már hagyományosan élőzenével ünnepelik meg a Krúdyban. Ezen alakalomból, idén Ruisz Rebeka- a győri Széchenyi István Egyetem másodéves magánének szakos hallgatója volt a vendég.

A Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában, a szervező, Iván Csaba tanár úr szerint mindig a Do ut des elvét követik, ami annyit tesz: "adok, hogy adhass".

„Minden évben egy rendhagyó koncertet tervezünk és mindig a zene más területét szeretnénk megmutatni." - árulta el a szervező, portálunknak.

Kedden, a fiatal tehetséget kérdezték a Krúdy Szalonban, aki boldogan mesélt eddigi pályájáról, zenével, tánccal fűszerezve.

Édesanyja a Győri Nemzeti Színház zenekarának hegedűművésze, édesapja a Győri Filharmonikus Zenekar nagybőgőse- "Valószínűleg innen ered nálam a színház és a zene szeretete" -mondja Rebeka. Nővére, Ruisz Alexandra pedig jelenleg Hollandiában végzi az utolsó évét a Zeneművészeti Egyetemen, most fog diplomázni, hegedűművész lesz.

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október elsejét a "Zene Világnapja" rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Életünket keresztül-kasul szövi a zene, a bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Még írni se tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Forrás: Zene Világnapja - picurradio.com

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 13:04, csütörtök | Helyi

Irány Milánó! Bevásárlás, jó ételek, és hogy a párunk is velünk utazzon: foci

Olaszország második legnagyobb városa, Milánó. Milánót mindenki ismeri, ha csak hallomásból is, hiszen a divat „fővárosának” tartják.

2019. December 12. 12:11, csütörtök | Helyi

Nem emlékszik a támadásra a Jedlikes, késelő diák

Egy három négyzetméteres, kétszemélyes cellában van a 17 éves H. András, aki pont egy hete támadt rá az egyik tanárára győri Jedlik Iskolában.

2019. December 12. 11:51, csütörtök | Helyi

A legifjabb, győri díjazott a Szokolay Sándor zeneszerzőversenyen

Az adventi várakozás jegyében a Magyar Karácsony hangversenyen emlékeztek a 6 éve elhunyt Szokolay Sándor zeneszerzőre, december 9-én a Zeneakadémián. A legfiatalabb, helyi versenyző Váray Domonkos volt.

2019. December 11. 09:50, szerda | Helyi

Google BERT: Magyarországon is fut a valaha volt egyik legjelentősebb algoritmus-módosítás

A Google tegnap jelentette be, hogy 70 országban köztük Magyarországon is útjára indult: „a keresés történelmének egyik legnagyobb hatású változtatása”. Ez a mesterséges intelligencián alapuló BERT-algoritmus.