Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2022. Október 30. 09:15, vasárnap | Helyi

Zöld rendszámmal sem lesz ingyenes a parkolás

Zöld rendszámmal sem lesz ingyenes a parkolás

Zöld alapszínű rendszámot olyan autók kaphatnak, melyek a zéró emissziós, a tisztán elektromos hajtású, illetve a belsőégésű motorral is rendelkeznek, de tisztán elektromos üzemben 25 vagy 50 km meg tudnak tenni.

Magyarországon minden esetben az adott önkormányzatok parkolási rendelete van érvényben, így több nagy- és kisvárosában a zöld rendszámos gépjárművek ingyen parkolhatnak a fizetőövezetekben lévő közterületi parkolókban.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata legutóbbi ülésén módosította korábbi rendeletét erre vonatkozóan – olvasható a Győr-Szol Zrt. weboldalán.

Eszerint 2022. november 1-étől megszűnik a zöld rendszámmal rendelkező járművek parkolási kedvezménye.

Arra hivatkoztak, hogy az utóbbi időben jelentősen megnőtt elektromos autók száma, így jóval kevesebben fizettek a parkolásért, mint korábban. Így ez év november 1-étől nekik is ismét az adott övezetben érvényes díjat kell fizetniük. Azonban a közterületi töltőhelyeken kizárólag a töltés ideje alatt továbbra is díjmentes ez az időszak.

Korábban több város is megvonta már az ingyenes parkolási lehetőséget a zöld rendszámosoktól. Ilyen például:

Ajka, Siófok, Nagykanizsa, Pápa, Nyíregyháza, Hódmezővásárhely és Szentendre.

Mosonmagyaróváron, Pécsen, Miskolcon és Szolnokon egyelőre csak a hibridek nem parkolhatnak ingyen, a tisztán elektromos autóknak továbbra is díjmentes a parkolás.

(fotó: hvg.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.

2023. Június 06. 08:15, kedd | Helyi

Győrben koncertezik Péter Bence

A Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezik Péter Bence. A világhírű zongoravirtuóz sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a műfaji korlátokat.

2023. Június 06. 07:16, kedd | Helyi

Tűzpiros Ferrarit árverez el a NAV

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

2023. Június 05. 10:16, hétfő | Helyi

Autósok figyelem! Keddtől aszfaltoznak a 83-as főút győri bevezető szakaszán

Aszfaltozás miatt forgalmi rend változásra és lezárásokra kell készülniük az autósoknak a 83-as út győri bevezetőjénél.