Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2022. November 09. 08:16, szerda | Helyi

Zrínyi utcai emlékek nyomában – Egy napra megnyílik az egykori kórház

Zrínyi utcai emlékek nyomában – Egy napra megnyílik az egykori kórház

A Széchenyi István Egyetem 2022. november 12-én, szombaton 10:00 órától kinyitja a győri Zrínyi utcai volt kórházi épületegyüttes kapuit az érdeklődők előtt.

A helyszín felújításával új funkciót kap a komplexum, amely a későbbiekben Egészségtechnológiai Campusként szolgálhatja a régiót. Az egyetem az első kivitelezési ütem megkezdése előtt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, szeretne bepillantást engedni a korábban hosszú ideig zárt Zrínyi utcai ingatlanegyüttes kulisszái mögé, hiszen az intézmény számára fontos a nyitottság, a partnerség a lakossággal.

Az épület sokakat vonz a kórház múltbéli történetei, a műemléki környezet emlékei és az egyetem jövőbeli tervei miatt is. Erre az igényre reagálva az egyetem közös sétát szervez a Zrínyi utcai parkban, ahol a meghívott szakemberek a kórház tárgyi emlékeiről, az ott dolgozók anekdotáiról és az épített múltról mesélnek, az egyetem kollégái pedig a terveket mutatják be. A szervezők várhatóan a két ikonikus épületet is megnyitják a látogatók előtt, így az ipari műemlék orvosi klubházként is ismert étterem és könyvtár épülete, valamint a korábban a hét szabad művészet szentélyének is teret adó, valamikori ápolási osztály épülete is megtekinthető lesz.

A séta végén a Széchenyi István Egyetem forró teával vendégeli meg a résztvevőket.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a zrinyiseta@sze.hu címen név, e-mail-cím, látogatói létszám megadásával. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az érdeklődők száma alapján elképzelhető, hogy több csoportot indul, melyről értesítést küldenek.

Időpont: 2022. 11.12., szombat 10:00 óra
Helyszín: Zrínyi utcai volt kórház (9024 Győr, Zrínyi utca 13.)
Gyülekező: Zrínyi utca, sorompó
Öltözet: kényelmes ruházat
Az esemény linkje: https://fb.me/e/2djfG9w3Z

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 09:17, hétfő | Helyi

Hagyományos szalagavató az Audi Hungaria Iskolaközpontban

December 1-jén a német-magyar találkozások iskolája a magyar hagyományokhoz híven szalagavató ünnepséggel búcsúztatta a 2023/24-es érettségi évfolyamot.

2023. December 11. 09:16, hétfő | Helyi

Milyen jégvastagságnál biztonságos a szabad vizek jegén tartózkodni?

Elkészült az év utolsó tudáspróbája. Ez a kérdés is szerepel az online teszten.

2023. December 11. 09:09, hétfő | Helyi

Í