Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 01. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Szol Zrt.

Zugszemét elszállítás

Zugszemét elszállítás

A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. illegálisan lerakott hulladékokat szállított el csütörtökön Győr-Újváros városrészből.

A Nép utca végén, a Győr táblánál mintegy 25 köbméter zugszemét gyűlt össze ismét, amelyben többek között földdel kevert építési törmelék, elhasznált bútorok, szétszerelt elektronikai cikkek és lakossági vegyes hulladék volt. A szemétkupac elszállításához a szolgáltató kombi rakodógépet és darus-platós autót is bevont. A gépi munka elvégzését követően kézzel történt meg a terület megtisztítása. A munkában összesen 15 fő vett részt.

Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása szinte egész évben aktuális feladat, bizonyos helyszínekre évente 2-3 alkalommal szükséges visszatérni. 2011-ben a GYŐR-SZOL Zrt. a város különböző területeiről összesen 4137 köbméter zugszemetet szállított el 871.320 kilogramm súlyban.

Jelentős azon kommunális hulladék mennyisége is, amely a szelektív hulladékgyűjtő szigetek edényei mellett jelenik meg. E miatt sajnálatos módon a 160 győri szelektív hulladékgyűjtő sziget takarítását rendszeresen kénytelen a GYŐR-SZOL Zrt. elvégezni.

Az illegális hulladék egy része olyan lom jellegű hulladék, amely a megfelelő jogosultság igazolása után – Győr kártya, vagy a közszolgáltatásról szóló befizetett hulladékszállítási számla felmutatásával – a hulladékudvarokban ingyenesen, a szelektív gyűjtés szempontjai alapján elhelyezhető. A hulladékudvarok pontos helyszínei és nyitva tartásuk megtekinthető a www.gyorszol.hu weboldalon.

EGYÜTT A TISZTÁBB KÖRNYEZETÉRT!

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.