Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | InfoSport

2012. Július 29. 08:45, vasárnap

Öröm a tatamin, pech az uszodában, ijedtség a tornacsarnokban, könnyek a vívóteremben

Öröm a tatamin, pech az uszodában, ijedtség a tornacsarnokban, könnyek a vívóteremben

A londoni olimpia első versenynapján Csernoviczki Éva cselgáncsozónk a 48 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett, ezzel a tatamin született meg hazánk első olimpiai érme.

Titkon reméltük, hogy az első napon lesz okunk örömre, vigyázó tekintetünket azonban inkább az uszodára fordítottuk. Csenoviczki Éva azonban szenzációs versenyzésével felkeltette a magyarok érdeklődését egy szép küzdősport iránt. Évi egész napot át jól versenyzett, s vigaszágon is olyan eredményeket produkált, hogy éremért küzdhetett. Őszintén szólva tartottam a bronzmeccstől, hiszen ellenfele a világbajnok japán Fukumi Tomokó volt. A "törékeny magyar kislány" azonban nem tisztelte ellenfelét, bátor verenyzéssel elorozta neves vetélytársa elől a bronzérmet.

Az uszodában örömben és szomorúságban egyaránt volt részünk. Cseh László a 400 méteres vegyesúszás döntőjében eltaktikázta magát, úgy vélte, hogy Michael Phelps-sel haladva be lehet kerülni a döntőbe. Az utolsó előfutamban azonban öten is jobb időt úsztak Lacikánál, így jeles úszónk összesítve csak a kilencedik helyet szerezte meg. Jakabos Zsuzsanna szintén kilencedik lett. Hosszú Katinka ellenben 4:33,77 perces időeredménnyel bejutott az esti döntőbe, ahol még jobb időt úszott (4.33,49). Ez az igazán jó eredmény azonban "csak" a negyedik helyre volt elég. A győztes kínai Je Si-ven világcsúcsot úszott (4:28,43), az esélyes amerikai Elisabeth Beisel a dobogó második fokára állhatott. Katka sokáig az élen volt, sőt az utolsó 50 méterre is még harmadik helyen fordult, ám a szintén kínai Li Hszuan-hszu is lehajrázta.De ne elégedetlenkedjünk, hiszen a szimpatikus bajai úszólány a nagyágyúk közül maga mögé utasította a brit Hanah Mailey-t és az ausztál Stehpanie Rice-t. Beisel tényleg eddig is jobb eredményeket ért el, a két kínai azonban elbújt a világ szeme elől. Kis Gergő 400 méter gyorson szenzációs hatodik helyet ért el, eredménye az 1500 méteres futam előtt mindenképpen bíztató. Gondoljunk csak bele abba, hogy a világbajnoki címvédő Paul Biedermann csak 12. helyezett lett. Gyurta Dani szerencsére jó formában van, a 100 méteres mellúszás döntőjébe a hetedik legjobb idővel került be. Dani a 200 méteres táv specialistája, ám százon is megmutatta magát a világnak, s végig nyomás alatt tartotta a japán Kitadzsima Koszukét.

A lólengés világbajnoka, Berki Krisztián alaposan ránk ijesztett, ám rontott gyakorlata ellenére ötödik legnagyobb pontszámmal bekerült a döntőbe. Hídvégi Vid pedig a harmadik legjobb eredményt produkálta. Remélem, hogy Krisztián a debütálás okozta izgalmon most már túllép, s a jövő vasárnap el fogja viselni az esélyesség terhét.

Női tőrözőnk, Mohamed Aida számára a legjobb tizenhat jelentette a végállomást. Rengeteg jó vívó van a világon, például a szuperfavorit olasz Vezzalinak sem sikerült a címvédés.

Szóval az első nap hozott jó és kevésbé jó eredményeket, szerncsére Csenoviczki Éva jóvoltából volt okunk örömre.

Á. I.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Augusztus 21. 11:23, kedd | InfoSport

A magyar férfi vízilabda helyzete és jövője

A londoni nyári olimpiai játékokon sportolóink kiugróan jól szerepeltek, ez minden jó érzésű magyar ember szívét büszkeséggel tölti el. A háromszoros olimpiai bajnok férfi vízilabda csapat kicsit gyengébb eredményt ért el, hiba volna

2012. Augusztus 12. 14:38, vasárnap | InfoSport

Keresztúton át az olimpiai aranyéremig

Sportolóink messze várakozáson felül teljesítettek a 30. nyári olimpiai játékokon Londonban. Minden jóérzésű magyar ember őszintén örül a sikereknek, azt azonban kevesen tudják, hogy a legtöbb versenyzőnek komoly megpróbáltatáson kel

2012. Augusztus 07. 07:05, kedd | InfoSport

Felébredt az alvó oroszlán?

A Kemény-legények tegnap az amerikaiak ellen ugrottak medencébe. Az előző olimpia két döntőse a meccs eredményétől függetlenül már biztosan a nyolc közé jutott, az összecsapásnak ennek ellenére komoly tétje volt. A győztesnek ugyanis