Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 27. 17:07, szerda | Helyi

Angyalok a belvárosban

Angyalok a belvárosban

Idén ismét egy közös, jó cél érdekében angyalszárnyakat ölthetnek a belvárosi üzletek üzemeltetői, akik csatlakoztak az Angyalok a belvárosban kampányhoz.

A kampány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szervezésében valósul meg.

"Angyalok a belvárosban elnevezéssel kampányt indítunk, mellyel célunk, hogy az adventi készülődés közben figyeljünk azokra, akik számára az ünnep súlyos nélkülözést tartogat, illetve megmutassuk, a belvárosi kereskedők élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban is." - emelte ki Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

A sajtótájékoztatón részt vett Radnóti Ákos- Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, Obertolné Horváth Tímea - a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke, Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke, Pintér-Péntek Imre - a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaraelnöke., valamint az alapítvány kuratóriumi tagjai és üzletek képviselői.

"Kampányunkban adománygyűjtést szervezünk megyei oktatási intézmények hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésével foglalkozó alapítványai egyikének. Az intézményeket felhívásban értesítjük a jelentkezési lehetőségről, majd a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma kiválasztja azt a szerencsés közösséget, akinek a gyűjtésből befolyt összeg felajánlásra kerül." - hangsúlyozta a kampány sajtótájékoztatóján, az egyik belvárosi üzletben Kocsis Tibor, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alelnöke.

A pályázó iskolák közül idén hármat támogat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány:

Győri SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma.

Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája,

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája,

A Kossuth-középiskola varrónőnek tanuló nehéz sorsú diákja, akinek a gyakorláshoz szükséges eszközöket, varrógépet vásárolnak. A PÁGISZ informatikusnak készülő, nevelőintézetben élő tanulója, őt tablettel támogatják majd. A harmadik kiemelt pályázó a Pálffy-iskolába jár, kitűnő tanuló, de nehéz családi hátterű, ő laptopot kap az adományokból.

A kampány időszakában 2019. november 27. és 2019. december 31. között gyűjtő „perselyeket” helyeznek el abban a közel 20 üzletben, amelyekbe a vásárlók bedobhatják adományaikat. Az üzlet megköszönve a támogatást a vásárlót egy kedves angyalka figurával ajándékozhatja meg.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.