Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2020. Február 20. 11:00, csütörtök | Helyi

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. Keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.

A fesztivál missziója, hogy a város amúgy is gazdag kulturális kínálatát kiegészítve olyan rendezvényeket kínáljon a látogatók számára, melyek a maguk nemében kulturális csemegék, Győrben ritkán látható előadások mind gyermekek, mind felnőttek számára.

A műfaji sokszínűség jegyében a programok között megtalálhatjuk Babicsek Bernát harmonikaművész koncertjét, az új arculattal és új szerkesztőséggel jelentkező Műhely folyóirat estjét, Fekete János Jammal beatbox színházát, a Spontárlat képzőművészeinek street gallery-ét. Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra neve már önmagában is garanciát jelent, vendégeik Pásztor Anna és Vitáris Iván pedig további különleges színt visznek a műsorba. Fellép Grecsó Krisztián és Szabó Balázs egy rendhagyó esten, az Operabeavató művészei pedig közel hozzánk számunkra az opera műfaját, hiszen nem állítanak kevesebbet, minthogy a zene és a színház egyesülése, az opera bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni.

Az olasz Denis Biancucci zongoraművész és Gentjan Llukaci hegedűművész tavalyi teltházas koncertjük után egy új műsorral és másik tenorral, Domenico Menini-vel tér vissza hozzánk, hogy Nápolyba és Velencébe kalauzolják a közönséget. A Tavaszi Fesztivál vár minden kedves látogatót az Ír-Magyar Napra is, ahol hagyományaink szerint egy cseppnyi ír kultúrába kóstolhatunk bele. A gyermekek számára ígér nagyszerű kikapcsolódást a fesztivál záró rendezvénye, a Csukás István Utazás a szempillám mögött című művét feldolgozó zenés mesejáték.

A fesztivál vendégei a szervező Fesztiválközpont együttműködő partnerei, társintézmények jóvoltából számos izgalmas győri eseményen is részt vehetnek: a Hímes tojás napján a Generációk Házában, a Győri Filharmonikus Zenekar Amadeus Live koncertjén, a Vaskakas Bábszínház előadásain, vagy épp a Győri Nemzeti Színház Elisabeth című musical-jén. A Rómer Flóris Történeti Múzeumban LUZ & SOMBRA - „Meglátni az árnyékot, mint a fényt.” címmel Juan Gyenes fotóművészetében gyönyörködhetnek. A fesztivált számos izgalmas tematikus idegenvezetés teszi még érdekesebbé.

Ezen kívül kísérőprogramként a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok számos sétájára is ellátogathatnak, melyekre az alábbi linkeken fogadják a regisztrációkat a tematikus városnézések és Élményprogramok szervezői:

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/setak-fesztivalhangulatban/gyor-het-csodaja

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/setak-fesztivalhangulatban/a-muveszetek-vonzasaban-gyorben

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/setak-fesztivalhangulatban/gyori-historia

https://www.gyeregyorbe.hu/varosnezo-setaink/aktualis-programunk/utak-es-elmenyek-podium-beszelgetesek

További információk programokról a www.mufegyor.hu vagy a www.hellogyor.hu-n!
Jegyek elérhetőek a Látogatóközpontban, a Győr+ Média Pavilonban, a Richter Teremben és a Vaskakas Művészeti Központban vagy online a tixa.hu-n.

Forrás: Győri Művészeti és Fesztiválközpont; gyeregyorbe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.