Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. December 12. 14:53, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

GySEV: csökkent az IC-pót- és helyjegy ára: belépett Fertőd és Fertőszentmiklós is

GySEV: csökkent az IC-pót- és helyjegy ára: belépett Fertőd és Fertőszentmiklós is

December 12-től új menetrend szerint közlekednek a vonatok a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) és a MÁV Zrt. vonalain. Kedvezményes IC pót- és helyjegy, több közvetlen járat Sopron és Budapest között - többek között ezt kín

December 12-től, vasárnaptól új menetrend lép érvénybe az ország vasútvonalain, és ezzel együtt a GYSEV Zrt. hálózatán is. A „zöld-sárga" vasút a 2010/2011-es menetrendi évben bővíti az InterCity forgalomba bevont települések körét. Győr, Csorna, Kapuvár, Sopron városokon kívül Fertőszentmiklós és a közeli Fertőd lakosainak is lehetősége nyílik a minőségi távolsági, azaz az InterCity közlekedés igénybevételére. Budapest - Győr - Sopron viszonylatban a délelőtt folyamán új InterCity vonat is közlekedik, amely Budapestről 8.10-kor indul. A GYSEV Zrt. a 2010/2011-es menetrendi évre csökkenti az InterCity pót- és helyjegy díját, így a kedvezményes felár 360 forint lesz a korábbi 540 forinthoz képest. A hivatásforgalomban utazókról sem feledkezett el a társaság. A kedvezőbb hazajutás érdekében munkanapokon új személyvonat indul Győrből Sopronba 15.10-kor. A hetente ingázóknak, azon belül is a diákoknak nyújt új eljutási lehetőséget az iskolaidőszakban közlekedő gyorsvonat, amely vasárnapi közlekedési rend szerint 19:56-kor indul Győrből Sopronba. A Sopron-Szombathely vasútvonal modernizációjának eredményeként új menetrendi kínálattal találkozhatnak az utasok, amelyet a felújított pálya tesz lehetővé. A vonalon ütemes jellegű menetrend lép életbe, amely a vonattal utazók könnyebb tájékozódását is elősegíti. A Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon kiemelkedő változás, hogy a zajos diesel mozdonyokat felváltja a csendesebb és környezetbarát villamos vontatás. A menetrend jelentős változása és a sebességemelés ezen a vonalon 2011. év második félévétől várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.