Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 28. 07:13, csütörtök | Helyi sport

Jakabos Zsuzsanna is a vb-re kerülésért küzd

Jakabos Zsuzsanna is a vb-re kerülésért küzd

Nemzetközi színvonalú verseny lesz az úszók idei országos bajnoksága Debrecenben - mondta a Magyar Úszó Szövetség elnöke a március 27. és 30. között sorra kerülő esemény szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.

Wladár Sándor hangsúlyozta: "a magyar versenyzők a világ úszósportjának is meghatározó alakjai, így az országos bajnokság mára "kinőtte magát", nemzetközi szinten is kiemelkedő eseménynek számít. Hozzátette: a kormányzati támogatásnak köszönhetően a csapatok meleg égövi edzőtáborban készülhettek, olyan felszereléseket kaptak, és olyan versenyeken indulhattak, amelyek jól szolgálták a felkészülésüket."

A Magyar Úszó Szövetség elnöke kiemelte, Debrecenbe a profi körülmények és a vendégszeretet miatt mindig szívesen jönnek.

Sós Csaba szövetségi kapitány azt mondta: "nagy tétje lesz az idei országos bajnokságnak, mivel a nyári világbajnokságon induló csapat tagjainak 95 százalékáról a debreceni versenyen elért eredményeket követően dönt. Hozzátette, a magyar csapat nemzetközi szinten is erősnek számít, és van néhány olyan szám, amelyben erősebb a hazai mezőny, mint egy Európa-bajnokságon. Példaként említette a kétszáz méteres női pillangóúszást, ahol Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána és Kapás Boglárka verseng majd egymással, illetve a férfi kétszáz méteres pillangóúszást, amelyben Cseh Lászlónak Milák Kristóf és Kenderesi Tamás közül valamelyiket le kellene győznie ahhoz, hogy bekerüljön a világbajnoki csapatba. A nagy tét miatt a sportág hazai krémje ott lesz Debrecenben"

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett: a város egymás után harmadjára rendezi meg az országos bajnokságot, összesen pedig az idei már a nyolcadik lesz, amelynek Debrecen a házigazdája. Közölte: a városvezetés elkötelezett a sport mellett, amelyet stratégiai ágazatként kezelnek, és ebben kiemelt helyet foglal el az úszás is.

Becsky András, az országos bajnokságot szervező Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője elmondta: a debreceni úszószakosztály 160 fővel működik, közülük mintegy 90-en versenyszerűen úsznak. Az ob-n a debreceni színeket 10-12 úszó képviseli majd. Az ügyvezető a tavalyihoz hasonlóan idén is telt házra számít, a jegyek értékesítése már elkezdődött. A napijegyet 900, a bérletet 3000 forintért lehet megvásárolni.

Forrás: origo.hu

Képek: archívum; Koncz Márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.