Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. November 15. 16:48, szombat | Helyi
Forrás: Compress

Kezdődnek a karácsonyi vásárok Bécsben

Kezdődnek a karácsonyi vásárok Bécsben

A bécsi karácsonyi vásárok november közepétől nyitják meg kapuikat.

Bécs, 2014. 11. 13. (Compress) Már csak néhány nap és Bécs legszebb terei hangulatos karácsonyi vásárokká alakulnak át, amelyek között mindenki könnyen megtalálja a saját ízlésének és hangulatának valót.

Fényárban úszó mesevilág várja a Bécsi Városháza előtt felállított karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt látogatóit, amely mintegy hárommillió külföldi és osztrák látogató számára az adventi vásárok non plus ultrája. A mintegy százötven standnál ékszerekben, karácsonyi dekorációkban, karácsonyfadíszekben, kézműves termékekben, kézzel készített édességekben és egyéb finomságokban dúskálhatnak az érdeklődők. Szintén ünnepi díszbe öltöztetik ilyenkor a vásárt körülölelő park fáit, a gyerekek számára pedig Mennyei Postahivatal, bábszínház, Jézuska-Műhely, százlábú-fa és más mesebeli csodák teszik teljessé az élményt. A karácsonyi hangulathoz adventi éneklés, prominensek tolmácsolásában elhangzó karácsonyi történetek és a látogatók között fel-felbukkanó Bécsi Jézuska járul hozzá.



Nem messze innen, a Kunsthistorisches és a Naturhistorisches Museum között mintegy hetven standdal, tradicionális kézműves termékekkel és egyedi ajándékötletekkel felvértezve várja a látogatókat a Karácsonyi Falu nevet viselő Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platz.
Főleg a fiatalabbak körében népszerű a Weihnachtsdorf im Alten AKH, ahol két curling-pálya is a rendelkezésükre áll.

A hagyományok elkötelezettje az Altwiener Christkindlmarkt auf der Freyung, ahol már 1772-ben is rendeztek karácsonyi vásárt. Itt elsősorban kézműves termékeket, üvegből készült dekorációs tárgyakat, hagyományos betlehemeket és kerámiákat kínálnak. Szintén a minőségé a főszerep a néhány lépéssel odébb található Adventmarkt Am Hofon, ahol elsősorban igényes kézműves termékeket lehet találni a standoknál.

Pompás birodalmi kulisszák előtt kínál romantikus hangulatot a Schönbrunni Kastély előtt felállított karácsonyi vásár. A szortiment főleg hagyományos kézműves termékekből és kézzel készített karácsonyi dekorációkból áll, a hangulatot karácsonyi koncertek és bőséges gyerekprogram teszi teljessé. A barokk stílus kedvelőinek a Schloss Belvedere karácsonyi falujába érdemes ellátogatniuk, ahol a standoknál Ausztria legkülönbözőbb csücskeiből és a környező országokból érkező vásározók kínálják a portékájukat.


A gyönyörű kézműves termékek szerelmeseinek a Karlsplatz karácsonyi vásárát érdemes választaniuk, ahol ráadásul színes gyerekprogram várja a kicsiket.


Foto: Matthias Silveri

Romantikus sétára invitál a Weihnachtsmarkt im Türkenschanzpark, ahol minden vasárnap élőzene várja a hétköznapok monotonitásából kiszakadni vágyókat.

Idilli girbe-gurba utcácskákon kígyóznak végig a Weihnachtsmarkt am Spittelberg standjai, ahol főleg kézműves termékeket és kulináris ajándékötleteket kínálnak.

A hagyományok és a csendes visszahúzódás a mottója a Stephansplatzon felállított karácsonyi vásárnak, ahonnan minőségi anyagokból készült termékeket vihetnek haza az érdeklődők.

A szórakozásé a főszerep a Wintermarkt am Riesenradplatzon, a Práterben, ahol többek között élő zenei koncertekkel és vidám showműsorokkal teszik könnyebbé az adventi várakozás idejét.

Szintén a lazulásról szól a Museumsquartier adventi programja, a Winter im MQ, amelynek keretében fényjáték, DJ-k, curling és távirányítós autók versenye várja a másfajta karácsonyra vágyókat. A hat jégpavilonban puncskreációkból és finom snackekből meríthetnek energiát a látogatók, az MQ Pointban pedig szokatlan és eredeti szezonális termékek és ajándékötletek között válogathatnak.


Foto: Julia Spicker

Egész Ausztriát végigkóstolhatja, aki a városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten bio-karácsonyi vásárát választja, ahol almamusttól, málnaecettől, sajtkülönlegességektől, pestoktól, méztől, aszalt gyümölcsöktől valamint hal- és vadspecialitásoktól roskadoznak a standok. A kellemesen meleg üvegházakban pedig az Alpok népeinek karácsonyi szokásaiból látható virágos kiállítás.

A hideg idő ellenére éremes ellátogatni az Advent im Tiergarten Schönbrunn programjaira is, ahol minden adventvasárnap ingyenes sétára várják a gyerekeket. Az adventi műhelyben karácsonyi dekorációt készíthetnek, a Tirolerhof parasztkonyhája pedig kekszkészítő műhellyé avanzsál. A Lainzer Tiergarten bejáratánál november végétől életnagyságú betlehemet csodálhatnak meg a látogatók, a gyönyörűen faragott fafigurák egészen január közepéig őrzik az állatkert bejáratát.

Aki valami egészen különlegesre vágyik, annak a Schloss Wilhelminenberg karácsonyi varázslatát és vásárát érdemes választania: Bécs legnagyobb fateraszáról gyönyörű kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó városra, miközben puncs, forraltbor és egyéb finomságok tartják melegen a szemlélődőt.


A karácsonyi vásárok helyszíne:

Christkindlmarkt am Rathausplatz, Rathausplatz, 1010 Bécs
Altwiener Christkindlmarkt, Freyung, 1010 Bécs
Adventmarkt Am Hof, Am Hof, 1010 Bécs
Weihnachtsdorf auf dem Maria-Theresien-Platz, Maria-Theresien-Platz, 1010 Bécs
Christkindlmarkt am Stephansplatz, Stephansplatz, 1010 Bécs
Weihnachtsdorf Schloss Belvedere, Oberes Belvedere, 1030 Bécs
Adventmarkt vor der Karlskirche, Karlsplatz, 1010 Bécs
Weihnachtsmarkt am Spittelberg, Spittelberggasse, Schrankgasse, Gutenberggasse, 1070 Bécs
Weihnachtsdorf Altes AKH, Alserstraße/Spitalgasse, 1090 Bécs
Kultur- und Weihnachtsmarkt Schloss Schönbrunn, Schloss Schönbrunn, 1130 Bécs.
Weihnachtsmarkt im Türkenschanzpark, Türkenschanzpark, 1180 Bécs
Wintermarkt am Riesenradplatz, Riesenradplatz, 1020 Bécs
Winter im MQ 2014, Museumsplatz 1, 1070 Bécs
Weihnachtszauber beim Schloss Wilhelminenberg, Savoyenstraße 2., 1160 Bécs,
Weihnachtsschau und Adventmarkt in den Blumengärten Hirschstetten, Quadenstraße 15, 1220 Bécs
Advent im Tiergarten Schönbrunn, Hietzinger Hauptstraße, 1130 Bécs
Lainzer Tiergarten, Hermesstraße, Lainzer Tor, 1130 Bécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.