Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Május 30. 21:07, csütörtök | Helyi

Magyarok Párizsban – Válogatás a Rechnitzer Gyűjteményből

Magyarok Párizsban – Válogatás a Rechnitzer Gyűjteményből

Kiállítás nyílt Joseph Kadar emlékére a Rechnitzer Gyűjteményből csütörtökön, az Esterházy-palotában, a Stílusos ART Piknik “Tárlatvezetés Prosecco-val” című rendezvényén.

A tárlat, válogatás Prof. Dr. Rechnitzer János DSc műgyűjtő, közgazdász, regionális kutató, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára, az Akadémiai-díj kitüntetettje, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára, a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola vezetője, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (MTA KRTK) tudományos tanácsadója - gyűjteményéből.

Művészek:

Bálint Endre, Barta Lajos, Beck András, Beöthy-Steiner Anna, Bíró Antal, Braun-Lengyel Vera, Frank Magda, Etienne Hajdú, Hantai Simon, Kantai Simon, Lucien Herve, Hetey Katalin, Kassák Lajos, Kádár József, Kallós Pál, Kilár István, Kolozsváry Zsigmond, Konok Tamás, Kun Imre, Major Kamill, Mark Anna, Molnár Vera, Nemes Judit, Pán Márta, Prinner Anton, Rozsda Endre, Shöffer Miklós, Stein Anna, Székely Péter, Szenes Árpád, Szittya Emil, Victor Vasarely

A kiállítás megtekinthető 2019. július 21-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Részvétel: ART Piknik napijegy, vagy bérlet felmutatásával ingyenes! Jegyek megvásárolhatók a helyszínen is!

A program előtt pedig egy másik megnyitó is zajlott az Esterházy-palota földszintjén. A Tárlatvezetés proseccoval című programon Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatónője és Németi Sándor vezette körbe a vendégeket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 17. 09:19, vasárnap | Helyi

Kagylóval a szabad mozgásért

Elég nagy ellentmondásnak tűnik, hogy egy alig mozgó - inkább csak a tengerfenéken sodródó - élőlény segítségével érhetjük el a szabad, fájdalommentes mozgás élményét.

2019. November 17. 07:09, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp november 18-tól

2019. November 17. 07:03, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 46. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. November 16. 07:11, szombat | Helyi

HOGYAN VÉDHETJÜK GYERMEKEINKET KORUNK VESZÉLYEITŐL?

A gyermeknevelést támogató előadást november 20-án rendezik, amelyre a szülőket várják. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.