Városlista
2019. december 10, kedd - Judit

Hírek

2013. November 12. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

Olasz magyar gasztronómiai együttműködés a Palla Doro-ban!

Olasz magyar gasztronómiai együttműködés a Palla Doro-ban!

Bella Fabio, olasz szakács nem olyan rég érkezett meg Győrbe, a Palla Doro olasz étterembe, hogy Olaszország legfinomabb ételeit készítse el a Széchenyi téren. Alig pár napja tartózkodik nálunk, máris gőzerővel dolgozik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Palla Doro olasz étterem konyhájába egy olasz szakács érkezett, hogy egy hónapon keresztül kápráztassa el az étterem vendégeit.
Fabio még csak pár napja dolgozik az étteremben, máris rengeteg élménnyel és tapasztalattal lett gazdagabb, ahogy az az étterem szakácsáról, Nagy Máté Istvánról és csapatáról is elmondható. A fiúk gasztronómia tapasztalatokkal gazdagítják egymást. Nagy Máté István, korábban már sok szakmai sikert elért, többek között a Lipóti Orchidea Hotel szakácsaként, viszont számára is különleges és szakmai kihívásokkal teli a közös munka az olasz szakáccsal.

Megkérdeztük Mátét a közös munkáról:
Próbáljuk felvenni a mediterrán ritmust, amit nem olyan könnyű mint gondolnánk, de megbirkózunk a feladattal, így mindenki számára élmény és tapasztalat dús a közös munka. Tanulunk egymástól. Szakmai szempontból ez egy nagyon fontos egy hónap a számomra és az étterem állandó szakácsai számára. A most megtanult dolgok, jövőben nagyon sokat jelentenek a szakmai fejlődésünkben.
Arra kérdésre, hogy tanult e új ételeket az olasz szakácstól, Máté azt válaszolta, hogy természetesen, igen, többek között az olasz paradicsom levest és a fekete kagylót paradicsomos szószban tanulta el Fabio-tól.

Természetesen Fabio-t is megkérdeztük, mik az eddigi tapasztalatai. Ahogy ő meséli:
Ízlenek a magyar ételek, és jó dolog, hogy új fogásokat és konyhai trükköket tanulhatok a magyar gasztronómia által. Ez később is biztosan a hasznomra válik. A pörköltet kóstoltam meg nem olyan rég, ami nagyon ízlett.

Az étterem vendégei részéről is több visszajelzés érkezett, miszerint hallottak az olasz szakács érkezéséről, és kíváncsiak a Fabio által készített fogásokra. Fabio még nem egész egy hónapig készíti a legkiválóbb mediterrán fogásokat a Széchenyi téren, a Palla Doro olasz étteremben, így aki szeretné megkóstolni, egy valódi olasz szakács által készített fogásokat, még megteheti.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 17:36, kedd | Helyi

A kávés szakma legjobbjai: A Szomszéd és a Kapucziner is rangos díjakat kapott

Rangos díjakat nyert a győri Szomszéd Kávézó és Bár és a Kapucziner Kézműves Kávépörkölő is. A díjakat kedden vették át a Kávékorzó Díjátadó 2019 rendezvényen, Budapesten.

2019. December 10. 11:44, kedd | Helyi

Vicces élményt ajándékba!

Már csak napok választanak el a karácsonytól, és még mindig nem tudod, mi lenne az ideális ajándék a legjobb haverodnak? Ma adunk néhány tippet, amivel biztosan nem lőhetsz mellé!

2019. December 10. 11:22, kedd | Helyi

Egy képzeletbeli iszogatás az irodalmi művek klasszikusaival

Habár eddig kizárólag a regények lapjain találkozhattunk velük, most egy pár percig mégis játsszunk el a gondolattal, hogy vajon milyen italra hívnánk meg a sokak által ismert főhősöket?

2019. December 10. 08:25, kedd | Helyi

Visszamegy az iskolába a győri késelő diák

A nap 24 órájában kamerás megfigyelés alatt tartják azt a győri 17 éves fiút, aki a múlt héten megkéselte az osztályfőnökét. A diákot szombaton tartóztatták le, azóta egyszemélyes cellában várja a további kihallgatásokat.