Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2019. Április 09. 13:40, kedd | Helyi

TAPS-díj 2019: Beszélgetés Molnár Ágival

TAPS-díj 2019: Beszélgetés Molnár Ágival

Az „Évad színművésznője” kategória egyik jelöltjével, Molnár Ágival beszélgettem.

Az Aréna című előadás „Babája”, A tündérlaki lányok Mancija, a fiatal, bájos, tehetséges színésznő Molnár Ági Debrecenben született, Hajdúszoboszlóra járt Gimnáziumba. Érettségi után került csak Budapestre, most pedig második otthonának tekinti Győr városát.


„Nagyon boldog vagyok és hálás a Győri Nemzeti Színháznak, köszönöm a TAPS-díj jelölést. Lassan 9 éve, hogy ennek a színháznak a tagja lehetek. Csodálatos emberekkel és kollégákkal hozott össze az élet, boldog vagyok, hogy ilyen csapattal dolgozhatom együtt nap mint nap. Valahol talán ez egy visszaigazolás, hogy tényleg jó úton járok, hogy honnan, hová jutottam és hol tartok most.”

A kezdetekről…
Színészi pályája már óvodás korában elkezdődött, amikor a ballagásán a Brémai muzsikusokat adták elő, amiben a kutya szerepét játszhatta el. Meghatározó élmény volt számára, nagyon-nagyon élvezte. Ági elmesélte, hogy minden alkalommal azzal nyüstölte a szüleit, hogy vigyék már el az oviba, hadd próbálhassanak.
Már az általános iskolában is szavalóversenyekre, népdalversenyekre, mesemondó versenyekre járt. Felső tagozatos diákként elnyerte a „Szép Magyar Beszédért” járó Kazinczy-díjat, amit Budapesten vehetett át. Zeneiskolába járt, 10 évig zongorázott. Gimnazista korában kezdett el komolyan foglalkozni az énekléssel, Komódi Judit magánének-tanárnő szárnyai alatt. Szalagavató ünnepségeken, ballagásokon konferált, énekelt, műsort szerkesztett, tévébemondó volt, nagyon sokfelé szerteágazott már akkor a szakma iránti szerelme. Egyre több pozitív visszajelzést kapott, ami még jobban megerősítette abban, hogy ezt a szakmát kell választania.
Érettségi után felvételizett a Pesti Magyar Színház Színiakadémiájára, ahová elsőre fel is vették. „Imádtam az ott eltöltött éveket, olyan fantasztikus színészlegendákkal állhattam egy színpadon, mint Agárdy Gabi bácsi, Béres Ilona, vagy éppen Kállai Feri bácsi.” - mesélte.

Később a Rock- és Musical Színház társulatához szerződött, ahol három felejthetetlen évadot töltött el. „A drága Miklós Tibornak nagyon sokat köszönhetek, örökké hálás leszek neki mindenért!” – tette hozzá.
Majd jött a „Társulat” című televíziós műsor, ahol az István, a király 25 éves jubileumi előadására kerestek szereplőket, ahol elnyerte az egyik Koppány feleség szerepét, majd később a Táltosasszonyt is eljátszhatta.
Közben beiratkozott és elvégezte a Budapesti Kommunikációs Főiskola reklámszervező-szakmenedzser szakát. Vokalistája volt Máté Péter eredeti zenekarának, a FŐNIX együttesnek, illetve a Feke Pál band zenekarnak is. Tagja volt a Múzsák társulatnak, amivel szintén számos helyen megfordultak az országban.
A komáromi Magyarock Dalszínház 2007-ben megkereste az Aranyember című musical egyik szerepbeugrása kapcsán, azóta is játszik a társulatnál. „Nagyon szeretek köztük lenni, mindig nagy szeretettel hívnak és várnak.”
Élete egyik meghatározó előadása volt a kecskeméti Katona József Színházban A Nyomorultak című musical, amiben Fantine szerepét játszhatta el.
A 2010/2011-es évadban pedig A Vörös Pimpernel című musical főszerepével került a Győri Nemzeti Színházhoz.

Fotó: Fehér Alexandra- A Vörös Pimpernel

„Új csapatba, új társulatba kerülni és persze megfelelni az elvárásoknak nagyon nehéz feladat, de hálát adok a jó Istennek, hogy ide sodort az élet. Nagyon jól érzem itt magam, hálás vagyok a belém vetett bizalomért.”
Aztán következett a Jekyll & Hyde Lucy-je, majd a Sakk című musical Florence-e. „Azt a szerepet annyira a magaménak éreztem. Fél évig készültem rá. Fél éven keresztül minden nap gyakoroltam. Meg is lett az eredménye. Álmomból fölkeltve is el tudnám énekelni az összes dalomat.”

Fotó: Szirmai Klári - Sakk


„Kedves volt szívemnek A muzsika hangja, amiben 12 gyerkőccel dolgoztam együtt. Meglepő módon egyszerű volt velük a próbafolyamat, hiszen nagyon tehetségesek, instrukció-érzékenyek voltak, mindent megcsináltak szinte elsőre, amit kért tőlük a koreográfus vagy a rendező. Érzelmileg is nagyon kötődtünk egymáshoz, sokukkal a mai napig tartom a kapcsolatot.”

Fotó: Orosz Sándor - A muzsika hangja


Azóta is több prózai és zenés feladatot kapott, idén a Mágusok és varázslók, az Aréna, az István, a király és a Tündérlaki lányok előadásokban láthatjuk a Győri Nemzeti Színházban.

Fotó: Fehér Alexandra - A tündérlaki lányok

Fotó: Csobay Dániel fotográfus - Aréna

Van szerepálmod?
Van. A La Mancha lovagja c. musicalből Aldonza szerepe. Hátha még egyszer előveszi a színház… :) Prózai darabokat tekintve a Jeanne d’Arc előadás címszerepe.


Kit tekintesz példaképednek?
Csodálom Meryl Streep munkásságát, tehetségét, életszemléletét. Tőle csak tanulni lehet.


Mit adott Neked eddig, mit jelent számodra a Győri Nemzeti Színház?
Nagyon sokat kaptam-kapok a Győri Nemzeti Színháztól. Amikor belépek ebbe az épületbe - minden túlzás nélkül állíthatom – itt érzem igazán teljes embernek magam. Más levegőt szívok, más lelkülettel, életérzéssel vagyok itt. Nagyon sok barátot, kollégát adott nekem ez a város, ez a színház. Önismeretet nyertem, szeretetet, reményt, bizalmat kaptam. Remélem, hogy ez a csoda soha nem ér véget…

A TAPS-díj 2019 jelöltjeire itt tudtok szavazni:

https://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/taps-dij_2019_-_verseny_a_kozonseg_kegyeiert_13_muvesz_9_eloadas__4_kulondij_-_szavazzon_kedvencere/2592596/?fbclid=IwAR12G6-9ay4mcn8AoOcYITZO-XuQU_m4A2WGSe_wlykfNWmrPJGUR4BaUvg

A díjátadó gála 2019. május 11-én a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy Termében lesz.

Az interjút Csobay Dániel készítette.

Fotók: Szirmai Klári, Orosz Sándor, Fehér Alexandra, Csobay Dániel fotográfus

Főkép: gyoriszinhaz.hu - Fehér Alexandra- társulati fotó

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 14:28, hétfő | Helyi

Egy igazi zseni született - Mozartra emlékezünk!

Egy igazi osztrák zsenire emlékezik a mai napon a zeneirodalom. 264 évvel ezelőtt - ezen a hideg januári napon - született a meseszép Salzburgban Wolfgang Amadeus Mozart.

2020. Január 27. 13:07, hétfő | Helyi

Dézsi Csaba András az új polgármester - Történelmi győzelmet aratott az időközi polgármester választás Győrben

Nagy fölénnyel győzött Dézsi Csaba András, győri fideszes polgármesterjelölt. Kemény, problémamegoldó kampányon van túl Dézsi Csaba András, a győri vasárnapi időközi polgármester-választás nyertese.

2020. Január 27. 10:29, hétfő | Helyi

Karmesteri pálcát ragadott a győri balettigazgató - Koncert az uszodában

Minden a vízről szólt a Győri Filharmonikus Zenekar farsangi koncertjén, amelyet immár hagyományosan idén is az Aqua Sportközpontban tartottak, ismét nagy közönségsikerrel. A Győri Balett igazgatója "vezényelt" is.

2020. Január 26. 09:21, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp január 27-től