Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Március 22. 14:03, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új járművel gazdagodott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Új járművel gazdagodott a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Március 21-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól egy Ford Ranger XL2.2 TDCI típusú járművet vehetett át az igazgatóság.

Az új, terepjáró-képességű autó a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkáját fogja megkönnyíteni a jövőben.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat beavatkozási területe az egész megyére kiterjed. Feladatai közé tartozik a tűzoltóságok vonulós állományának szakmai ellenőrzése, az egyéni védőeszközök hatékonyságának megfigyelése, esetleges hiányosságainak feltárása. A beavatkozásaik során segítséget nyújtanak a tűzoltásvezetőknek, illetve kiemelt tűzesetek, káresetek alkalmával a beavatkozást is ők irányítják. A szolgálat a tűzoltóságok beavatkozó állományának gyakorlatokat szervez, ellenőriz, a tapasztalatok feldolgozásával pedig a beavatkozást elősegítő eljárásokat is kidolgoz. Kiemelt feladatuk a tűzvédelem rendszerében a tűzvizsgálati helyszíni szemlék lefolytatása, amelynek célja a tűzmegelőzési előírások szükség szerinti pontosítása, lehetőség szerint életszerűbbé tétele, a tűz okának pontos felderítése. Az eszköz hozzájárul a tűzmegelőzési, tűzoltási beavatkozási tapasztalatok megszerzéséhez, segíti a következtetések levonását, amelyek alkalmasak a tűzmegelőzési ismeretek bővítésére és a mentési beavatkozási feltételek javítására. Szerteágazó szakmai munkájukat elősegíti az új jármű, amelyen olyan speciális eszközök is helyet kaptak az egyéni védőeszközök mellett, amelyek a tűzvizsgálathoz szükségesek. Az eszközök között hőkamera, gázérzékelő, habbaloltó készülék, fényképezőgép, robbanásbiztos világítóeszközök, létra és speciális szerszámok is helyet kaptak. Ezek a felszerelések a tűzvizsgálat végrehajtása mellett nagy segítséget nyújtanak a tűzoltás során a felderítésben, az információszerzésben, a hatékony döntések meghozatalában. A szolgálat munkáját nagyban támogatja a gépjárműben elhelyezett speciális kialakítású tablet eszköz, amelyen a katasztrófavédelem saját alkalmazásai mellett elérhetőek a világháló munkájukat segítő szolgáltatásai is. Az autó terepjáró-képessége elősegíti, hogy bármilyen terepen gyorsan és biztonságosan képes eljutni a tűz- és káresetek helyszínére.

Az új, speciálisan felszerelt jármű biztosítja a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat hatékony és szakszerű munkáját, ezzel is erősítve a megye mentő tűzvédelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.