Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

Az őrizetben lévő kamasz a leveleket az ügyészséghez juttatta el, és reméli, hogy azt a címzettek mielőbb megkapják.

A fiú decemberben fizikaórán többször megszúrta egy bicskával 51 éves osztályfőnökét, mindezt azért, mert hármast kapott tőle fizikából.

András már az óra előtt közölte diáktársaival, hogy azt tervezi, hogy bosszút áll a tanáron.

"Borzalmas volt az egész. Feltette a kezét, hogy szeretne kimenni a tanárnőhöz, mert mutatni akar valamit, aztán többször megszúrta. Beleült a tanári székbe, és azt mondta, minket nem akar bántani, a véres kést pedig odaadta az egyik osztálytársunknak" – mondta el korábban az egyik osztálytárs a Blikknek.

A súlyosan sérült tanárnőt meg kellett műteni. A fiú beismerte tettét a bíró előtt, bár azt állítja, a támadás pillanatára nem emlékszik.

"Nagyon fontosnak tartom az orvos szakértői véleményt, hiszen ennek ismeretében lehet megállapítani, hogy védencem ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e. Sajnos, az irat még nem készült el, legalábbis én még nem kaptam meg" – mondta a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter a lapnak.

A késelő diák tette előtt rendszeres fejfájásra és gyomorgörcsre panaszkodott szüleinek, amit annak tudott be, hogy az iskolai követelmények túlságosan leterhelik. A szülők ezért időpontot kértek számára egy pszichológustól, aki elfoglaltságai miatt csak később tudta volna fogadni a fiút. Addigra azonban megtörtént a tragédia.

Ha a szakértő szerint H. András a késeléskor nem volt beszámítható, a büntetését nem a börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie - írta meg a Blikk.

Forrás: origo.hu

Kép: origo.hu - Csapó Balázs/Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 12:44, kedd | Helyi

Az asztali lámpa 6 típusa

Asztali lámpára minden lakásban szükség van.

2020. Február 24. 18:48, hétfő | Helyi

Kazinczys diákok filmje nyert az Országos Középiskolai Filmszemlén

A hétvégén rendezték Budapesten az O.K.Országos Középiskolai Filmszemlét. A 15. alkalommal megtartott, három napos eseményre mintegy 100 pályamű érkezett, ezek közül nyerte el az első díjat “A valami” című alkotás.

2020. Február 23. 07:30, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp február 24-től

2020. Február 23. 07:27, vasárnap | Helyi

Elvitte a talált táskát, a győri nyomozók keresik

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.