Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

Az őrizetben lévő kamasz a leveleket az ügyészséghez juttatta el, és reméli, hogy azt a címzettek mielőbb megkapják.

A fiú decemberben fizikaórán többször megszúrta egy bicskával 51 éves osztályfőnökét, mindezt azért, mert hármast kapott tőle fizikából.

András már az óra előtt közölte diáktársaival, hogy azt tervezi, hogy bosszút áll a tanáron.

"Borzalmas volt az egész. Feltette a kezét, hogy szeretne kimenni a tanárnőhöz, mert mutatni akar valamit, aztán többször megszúrta. Beleült a tanári székbe, és azt mondta, minket nem akar bántani, a véres kést pedig odaadta az egyik osztálytársunknak" – mondta el korábban az egyik osztálytárs a Blikknek.

A súlyosan sérült tanárnőt meg kellett műteni. A fiú beismerte tettét a bíró előtt, bár azt állítja, a támadás pillanatára nem emlékszik.

"Nagyon fontosnak tartom az orvos szakértői véleményt, hiszen ennek ismeretében lehet megállapítani, hogy védencem ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e. Sajnos, az irat még nem készült el, legalábbis én még nem kaptam meg" – mondta a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter a lapnak.

A késelő diák tette előtt rendszeres fejfájásra és gyomorgörcsre panaszkodott szüleinek, amit annak tudott be, hogy az iskolai követelmények túlságosan leterhelik. A szülők ezért időpontot kértek számára egy pszichológustól, aki elfoglaltságai miatt csak később tudta volna fogadni a fiút. Addigra azonban megtörtént a tragédia.

Ha a szakértő szerint H. András a késeléskor nem volt beszámítható, a büntetését nem a börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie - írta meg a Blikk.

Forrás: origo.hu

Kép: origo.hu - Csapó Balázs/Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 29. 09:15, vasárnap | Helyi

Nyárra megújulhat a Grabo- sátor

A tervek szerint nyáron újra pattoghat a labda az Adyvárosi Sportcentrumban.

2023. Január 29. 08:15, vasárnap | Helyi

Itt a farang, áll a bál!

Már javában tart a farsang. A jelmezkölcsönzők rengeteg maskarával várják a beöltözőket.

2023. Január 29. 07:15, vasárnap | Helyi

Nehéz időszak áll a gazdák mögött

Nehéz év áll a Győr-Moson-Sopron megyei gazdák mögött. Gyenge közepes időszakot zártak a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek, akiknek a koronavírus-járvány után új kihívásokkal kellett megküzdeniük 2022-ben.

2023. Január 28. 09:15, szombat | Helyi

Ismét pályára léptek a csapatok az Alcufer kupán

19. alkalommal léptek pályára a csapatok az Alcufer Kupán, ami 16 esztendeje már Horváth Ferenc emléktorna is.