Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

Az őrizetben lévő kamasz a leveleket az ügyészséghez juttatta el, és reméli, hogy azt a címzettek mielőbb megkapják.

A fiú decemberben fizikaórán többször megszúrta egy bicskával 51 éves osztályfőnökét, mindezt azért, mert hármast kapott tőle fizikából.

András már az óra előtt közölte diáktársaival, hogy azt tervezi, hogy bosszút áll a tanáron.

"Borzalmas volt az egész. Feltette a kezét, hogy szeretne kimenni a tanárnőhöz, mert mutatni akar valamit, aztán többször megszúrta. Beleült a tanári székbe, és azt mondta, minket nem akar bántani, a véres kést pedig odaadta az egyik osztálytársunknak" – mondta el korábban az egyik osztálytárs a Blikknek.

A súlyosan sérült tanárnőt meg kellett műteni. A fiú beismerte tettét a bíró előtt, bár azt állítja, a támadás pillanatára nem emlékszik.

"Nagyon fontosnak tartom az orvos szakértői véleményt, hiszen ennek ismeretében lehet megállapítani, hogy védencem ügye a büntetőjogi vagy az egészségügyi kategóriába tartozik-e. Sajnos, az irat még nem készült el, legalábbis én még nem kaptam meg" – mondta a fiú ügyvédje, dr. Faragó Péter a lapnak.

A késelő diák tette előtt rendszeres fejfájásra és gyomorgörcsre panaszkodott szüleinek, amit annak tudott be, hogy az iskolai követelmények túlságosan leterhelik. A szülők ezért időpontot kértek számára egy pszichológustól, aki elfoglaltságai miatt csak később tudta volna fogadni a fiút. Addigra azonban megtörtént a tragédia.

Ha a szakértő szerint H. András a késeléskor nem volt beszámítható, a büntetését nem a börtönben, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie - írta meg a Blikk.

Forrás: origo.hu

Kép: origo.hu - Csapó Balázs/Kisalföld

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.