Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. December 12. 09:20, vasárnap | Helyi
Forrás: MÁV-Start Zrt.

Vasárnaptól új gyorsvonatpár Szombathely és Győr között

Vasárnaptól új gyorsvonatpár Szombathely és Győr között

A MÁV vasúti, és a Volán-társaságok jövő évi autóbusz közlekedési menetrendje december 12-én, vasárnap üzemkezdettől lép életbe. A nyáron személyszállításra is megnyitott öt mellékvonalon kívül további hat - Esztergom-Almásfü

A menetrendváltástól új InterCity vonatpár közlekedik Budapest és Szombathely viszonylatában Budapestről 8:10-kor, Szombathelyről 17:00-kor indulva. További fejlesztésként a térségben új gyorsvonatpár közlekedik Győr és Szombathely között, Győrből naponta 20:40-es, illetve Szombathelyről munkanapokon 7:00 órás indulással.

A Zalaegerszeg környéki vasúti közlekedésben jelentős előrelépést jelent a Boba-Bajánsenye vasútvonal felújítása és villamosítása, ennek köszönhetően az új menetrend több új lehetőséget kínál a térségben utazóknak.

Újdonság, hogy Zalaegerszeg és Győr-Budapest között naponta hat közvetlen vonat közlekedik, ezen kívül a zalai megyeszékhelyről Veszprémen át Budapestre reggelente új, az eddigiekhez képest 18 perccel rövidebb menetidejű gyorsvonat tudja biztosítani Ajka és Veszprém érintésével a reggel kilenc óra előtti fővárosi érkezést.

A menetidő csökkenéssel javul a szolgáltatás a Budapest és Eger között közlekedő sebesvonatok többségénél, illetve a Baja és a Szekszárd felől Budapestre közlekedő Gemenc InterCity-k esetében.

A Budapest-Ócsa-Lajosmizse vasútvonalon délutánonként Budapestről óránként indulnak a vonatok.

A nemzetközi vasúti menetrendben a Budapestről kora délután induló railjet minden pénteken és szombaton tovább közlekedik Frankfurtba, míg visszafelé Frankfurtból Budapestre vasárnaponként tudnak az utasok a magyar fővárosba érkezni.

Az újonnan bevezetett Moravia EuroCity-nek köszönhetően újra közvetlen, nappali eljutásra lesz lehetőség Varsó irányába. A Hargita InterCity a menetrendváltástól Budapest és Marosvásárhely között mindkét irányba közvetlen kocsikat továbbít, újabb átszállás nélküli eljutási lehetőséget kínálva Marosvásárhelyre.

A MÁV-START a menetrendi változással egy időben, december 12-től bizonyos InterCity járatokon 540 forintról 360 forintra csökkenti a pót- és helyjegyek ára.
A Volán-társaságok új autóbusz menetrendjében a járatszámok lényegében nem változnak, de a közlekedés jobban igazodik az utazási igényekhez, így például bővül az ütemesen közlekedő helyközi járatok köre. Az eddigieken kívül Budapest-Székesfehérvár-Veszprém között is ütemes közlekedés szerint járnak a buszok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.