Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Március 07. 14:17, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a nyitó napon

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a nyitó napon

Wöller Gergő bronzérmet szerzett a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában a belgrádi birkózó Európa-bajnokság keddi nyitó napján.

A tavaly ötödik helyen végzett magyar versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen három szoros menetben (1:0, 0:1, 1:0) győzte le a grúz Otar Tusisvilit. Győzelmének értékét növeli, hogy az előző mérkőzésén megsérült, és beragasztott térddel lépett szőnyegre.

„Sajnos a vigaszági meccsen megroppant Gergő térde, de sikerült helyrepofoznunk. Úgy látszik, akkor birkózik a legjobban, amikor fáj valamije, mert most a bronzmeccsen hibátlan produkciót nyújtott, meg sem tudta fogni az ellenfele – nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szabadfogású szakágvezető. – Egész nap jól birkózott, a bolgár elleni negyeddöntőben is csak nagyon szoros csatában kapott ki, abban a meccsben is benne volt a győzelem. Azt hiszem, ha mindig így birkózna, mint most, már sokkal több érme lenne a világversenyeken.”

Wöller pályafutása harmadik Eb-bronzát szerezte meg, de 2007-ben és 2008-ban még egy kategóriával lejjebb, 60 kilóban állhatott fel a dobogóra.

A 96 kilóban szereplő Fodor Tamás a negyeddöntőben búcsúzott.

A nők között 48 kg-ban szereplő Dénes Mercédesz az ötödik helyen végzett. A 18. születésnapját a jövő héten ünneplő Dénes élete első felnőtt világversenyén a nyolcaddöntőben, majd a vigaszág első körében aratott győzelme után mérkőzhetett éremért. A bronzmeccsen a fiatal magyar versenyző szoros csatát vívott a német Jaqueline Saskia Schellinnel, de az első és a második menetet is elbukta 1:0-ra, így az ötödik helyen zárt.

„Két nulla nullás menet után két lábfogás döntött, az övét elrontotta, a német meg a sajátját megcsinálta – nyilatkozta az MTI-nek Wöller Ákos, a női csapat edzője. – Mercédesz természetesen el van keseredve, de úgy gondolom, nincs miért, hiszen még tizennyolc éves sincs.”

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.