Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

Ukrán válság: a szakadárok haderejét az oroszok képzik ki
2015. Május 02. 05:00, szombat | Külföld

Ukrán válság: a szakadárok haderejét az oroszok képzik ki

Kelet-Ukrajnában, az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött területen mintegy 50 ezres hadsereg jött létre, amelyet orosz kiképzők készítenek fel az ukrán fegyveres erők elleni harcra.

Beismerte egy ukrán szakadár: ők lőtték le a maláj utasszállítót
2014. Július 26. 15:29, szombat | Külföld

Beismerte egy ukrán szakadár: ők lőtték le a maláj utasszállítót

Ukrán katonai gépnek nézték és ezért lőtték le maláj utasszállítógépet a szakadárok, mindezt egyikük ismerte be az AP amerikai hírügynökségnek.

Új ukrán-magyar határátkelőhely megnyitását szorgalmazza Gajdos István
2013. Február 26. 16:55, kedd | Belföld

Új ukrán-magyar határátkelőhely megnyitását szorgalmazza Gajdos István

Az ukrajnai Nagypalád és a magyarországi Kispalád közötti határátkelőhely megnyitását szorgalmazza a hamarosan Magyarországra látogató Mikola Azarov ukrán miniszterelnöknél Gajdos István, az ukrán parlament magyar képviselője, az Ukra

Tulajdonosváltás az egyik legnézettebb ukrán tévécsatornánál
2013. Február 15. 16:51, péntek | Külföld

Tulajdonosváltás az egyik legnézettebb ukrán tévécsatornánál

Az ukrán monopóliumellenes bizottság pénteken engedélyezte, hogy Dmitro Firtas cége, a GDF Media Limited legyen Ukrajna egyik legnézettebb tévécsatornájának, a kormányt egyre gyakrabban bíráló Internek a főrészvényese. Sajtófeltevések

2012. December 22. 22:17, szombat | Belföld

Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt

Ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért, egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert nekik az jár- írja a Pestmegyei Hírhatár.

2012. Május 31. 14:07, csütörtök | Külföld

Már egy gyilkossági ügyben is elővették Timosenkót

Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfőt tanúként fogják kihallgatni a Scserbany-gyilkosság ügyében folyó nyomozásban – közölte szerdai kijevi sajtótájékoztatóján Viktor Psonka ukrán főügyész.

2012. Május 24. 07:09, csütörtök | Külföld

Csak Ukrajnában gyógyítható Timosenko

Az ukrán parlament elutasította, hogy napirendre vegye a büntető törvénykönyv és eljárási kódexének módosítását, amely lehetővé tette volna, hogy fogvatartottak külföldön részesülhessenek orvosi kezelésben.

2012. Május 18. 07:09, péntek | Külföld

Több tucat Kalasnyikovot loptak el

Több mint 80 Kalasnyikov rendszerű harckocsi-géppuskát loptak el 2010–2011-ben egy kijevi állami üzemből – tárta fel a Közép-ukrajnai Területi Katonai Ügyészség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat katonai elhárítása.

2012. Május 15. 14:07, kedd | Külföld

Ragadós Timosenko példája

A bebörtönzött Julija Timosenko volt ukrán kormányfő példáján felbuzdulva Szimferopol fogházában azzal álltak elő az őrizetesek, hogy küldjék őket németországi gyógykezelésre, vagy őket is kezeljék német orvosok.

2012. Május 14. 07:09, hétfő | Külföld

Ha kell, külföldre engedik Timosenkót

A kijevi kormány fontolóra veszi, hogy külföldre engedi gyógykezelésre a volt ukrán kormányfőt, ha orvosi szakvélemény szerint Julija Timosenko Ukrajnában nem juthat hozzá megfelelő gyógyterápiához.

2012. Április 25. 07:11, szerda | Külföld

Timosenko éhségsztrájkba kezdett

Éhségsztrájkot kezdett börtönében Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök, ellenzéki vezető – közölte kedden a politikus ügyvédje.

2012. Április 03. 14:15, kedd | Kék hírek

A dupla alváz sem segített a csempészen

Több mint másfél millió forint értékű cigarettát próbált csempészni dupla alvázúra átalakított autójával egy ukrán állampolgár, akit az M70-es autóúton fogtak el a zalai pénzügyőrök.